Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Márciusban indul a Keresztúri út két kilométeres szakaszának felújítása

Rate this item
(2 votes)

Több, a budapesti közlekedés és a közterületek fejlesztését szolgáló útfelújítás kezdődik a fővárosban 2016 tavaszán, melyeknek köszönhetően megújul a főváros számos területe. A többi között felújítják a X. kerületi Keresztúri út vasúti átjáró és Határmalom utca közötti szakaszát is.

A felújítás során összesen 2 kilométer hosszan újul meg az útszakasz. A meglevő szegélyt az út mindkét oldalán, teljes hosszban elbontják és a helyére új szegély épül. Az úttest aszfaltburkolatának felső rétegét a teljes szakaszon kicserélik. A buszmegállók burkolata mindenhol megújul, továbbá ahol van rá lehetőség, buszöböl is épül. A külterületi szakaszon padka, a Danone csomóponttól a vasúti átjáróig az út jobb oldalán taktilis kövekkel ellátott járda épül, valamint új forgalomtechnikai jelzéseket helyeznek el, valamint felújítják a vízelvezető árkokat.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a lehetőségekhez mérten a munkavégzés idején is folyamatos legyen a forgalom. Az esetleges kellemetlenségekért ezúton kérik az arra közlekedők és az ott lakók türelmét, egyúttal köszönik megértésüket.

A tervezett pontosabb munkakezdési időpontokról és a felújítási munkákkal járó forgalomkorlátozásokról folyamatos tájékoztatást adnak. Emellett a közösségi közlekedési változásokról folyamatosan frissülő naprakész információk a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen találhatók, mobiltelefonról pedig a BKK Info alkalmazáson keresztül érhető el a Budapesti Közlekedési Központ szolgáltatása. A járatfigyelő funkcióra feliratkozva a felhasználó által tetszőlegesen kiválasztott járattal vagy járatokkal kapcsolatos valamennyi információt azonnal eljuttatják e-mailben is. Így indulás előtt tájékozódni lehet a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

Forrás és kép: BKK

Last modified on Friday, 04 March 2016 10:58

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a Mély tó
Már állnak a házak
Még nincs kész
Részből egész
Dolgos kezek
Építik a tavat
Régi kép
Árkok és házak
Régi újhegyi kép
Föld út

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia