Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Metrófelújítás: a tervek szerint haladnak a munkálatok

Rate this item
(0 votes)

A terveknek megfelelően haladnak a 3-as metróvonal Kőbánya-Kispest és Népliget állomás közötti felújítási munkálatai, a koronavírus-járvány miatt több mint egy hónapja bevezetett veszélyhelyzeti intézkedések továbbra sem korlátozzák a korszerűsítés menetét - tájékoztatta a BKV az MTI-t.

A Népliget metróállomás környezete "szinte felismerhetetlen", mivel az akadálymentes közlekedés biztosításához a födémet ki kellett bontani, így a felszínről belátni az aluljáróba. "A felvonók megközelítéséhez szükséges tér kialakításához új szerkezet épül, a lépcsők elbontása és új pozícióba helyezése pedig már meg is történt" - olvasható a közleményben.

Az utasforgalmi területeken szembetűnő a változás: a falburkolatok tartószerkezete minden állomáson elkészült, a Határ út és az Ecseri út után a Népligetben is elkezdődött a padlóburkolatok lerakása, az új LED lámpatestek működése pedig "új megvilágításba" helyezte az eddig félhomályban lévő peronokat - írták.

Az üzemi területeken a gépészeti munkafolyamatok jó ütemben haladnak, helyenként az elektromos vezérlők bekötése is elindulhatott. Kőbánya-Kispesten, az új pályaszakaszon a korszerű áramellátás kiépítése napokon belül befejeződik, várhatóan május elején elindulhat a tesztelés próbajáratokkal - közölte a BKV.


Kép forrása és további fotók: m3felujitas.hu

Forrás: MTI

Last modified on Wednesday, 06 May 2020 10:02

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
Átadó ünnepség
Építési terv
Dolgos kezek
Minden a helyére kerül
Épül és szépül
Folyik az építkezés
Régi újhegyi kép
Még nincs kész
Árkok és házak

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia