Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kátyúkár a gépjárművön

Rate this item
(0 votes)

Az ősz folyamán egyre több csapadékkal kell számolniuk a közlekedőknek, és a hideg napok beálltával egyre több úthibát láthatnak majd az útvonalakon. Sajnos elkerülhetetlen, hogy az autós ne hajtson bele egy-egy kátyúba, és ilyenkor sérülhet a gépjármű futóműve. Ha a kárt okozó úthiba a Fővárosi Önkormányzat kezelésében és a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. üzemeltetésében levő úthálózaton található, akkor tud az FKF Zrt. a káreseménnyel kapcsolatban felelősséget vállalni, befogadni a kárigényt. Az eljárás menete az, hogy a károsult, a lehető legrövidebb időn belül, legfeljebb öt napon belül, személyesen jelentse be a kárt. Ez azért szükséges, mert így a káresemény körülményei és a gépjárművön keletkezett sérülések még beazonosíthatóak.

A közbeszerzési eljáráson kiválasztott biztosító társaság kárfelvételi jegyzőkönyvét, valamint – ha történt rendőrségi intézkedés –, a hatósági határozatot, a társaság ügyfélszolgálati faxszámára kell eljuttatni a kárbejelentést követő, lehető legrövidebb időn belül. Ez azért szükséges, mert a kárszakértői vélemény (kárfelvételi jegyzőkönyv) hiányában a kárigényt nem tudják elbírálni az FKF Zrt. szakemberei. A kárügyintézéssel kapcsolatosan további információk a www.fkf.hu honlapon érhetők el, személyesen pedig a IX. kerület Ecseri út 8-12. szám alatti ügyfélszolgálaton lehet érdeklődniük az ügyfeleknek.

A társaság útkarbantartási munkáját megkönnyíthetik a közlekedők. Ha valaki úthibát lát valamely útszakaszon jelezheti az FKF Zrt.-nek és a társaság a kátyút a lehető legrövidebb időn belül eltünteti az útról. Az úthibákkal kapcsolatos bejelentéseket a társaság ügyfélszolgálatának munkatársai fogadják a 06-40-353-353-as telefonszámon. A bejelentés előtt azonban érdemes végiggondolni, hogy hol, melyik útvonalon látta a bejelentő az úthibát. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. ugyanis a fővárosi tulajdonban levő főútvonalakat, valamint a tömegközlekedés által használt utakat tartja karban, továbbá híd-, műtárgyüzemeltetési és fenntartási feladatokat lát el.

Forrás: Közmű Újság

Hírek

Régi képek, emlékek

Föld út
Látkép
Az iskola
Dolgozik a daru
Régi újhegyi kép
Áll a szobor
Épül és szépül
Folyik az építkezés
Átadó ünnepség
Már állnak a házak

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia