Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A zene világnapja Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbánya.hu portál számoltbearról, hogy több száz iskolás és rengeteg érdeklődő szórakozott a kissé csípős időjárás ellenére október elsején délután a KÖSZI előtti parkban. Ekkor volt „A zene világnapja”… Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre tette október elsejét „A zene világnapjá-vá”. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését. A nap szelleméhez igazodott a kőbányai rendezvény jelmondata is, amelyet Ludwig van Beethoventől kölcsönöztek a szervezők: „Az ember hivatása, hogy megismerje az igazságot, szeresse a szépet, kívánja a jót és cselekedje a legjobbat.”

 

Az ünnepi alkalommal és hangulatban muzsikáló és éneklő iskolások nagyon színes repertoárral szórakoztatták magukat és a közönséget; a népdaloktól a vidám Cerubini-kánonig nagyon sok zenei csemege hangzott el a zenepedagógia és a fiatal zenekedvelők legjobbjainak tolmácsolásában.

 

A csodálatos élménysort Németh László tankerületi vezető rövid köszöntője vezette be, a közreműködők között pedig ott volt a Kroó György AMI -Tutta Forza Piccola fúvós együttese, a Bem József Általános Iskola kórusa, a Harmat Általános Iskolából a Harmónia és a Kicsinyek Kórusa, a Janikovszky Éva Általános Iskola kórusa, a Keresztury Dezső Általános Iskola kórusa, a Széchenyi Általános Iskola kórusa, a Szent László Általános Iskola Harmónia Gyermekkara, a Zrínyi Miklós Gimnázium kórusa, a Szent László Gimnázium kórusa és a Fekete István Általános Iskola kórusa.

Forrás és képek: Kőbánya.hu

Last modified on Monday, 07 October 2013 08:28

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik a munka
Régi újhegyi kép
Régi kép
Minden a helyére kerül
Épül a lakótelep
Árkok és házak
A Mély tó
Dolgos kezek
Föld út
Építik a tavat

Közösségi Hírek

Lomtalanítás Kőbányán

Lomtalanítás Kőbányán

Lomtalanítás Kőbányán május 8-16.! A kerületi körzetek és a lomkikészítés napjának...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia