Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbányai Pünkösdváró Vigadalom és Termelői Piac június 6-án

Rate this item
(1 Vote)

Kőbányai Pünkösdváró Vigadalom és Termelői Piac lesz június 6-án, 7:00-17:00 óra között a Kőrösi Csoma sétányon. Lesz minden, mi szem-szájnak és szívnek ingere: friss, ropogós meggy, zenés-táncos mulatság, bográcsozás, sajt, méz, szörp, friss zöldség, gyümölcs– és húsvásár. S szervezők színes programokkal várják a az érdeklődőket.

Programok:
- 7:00 óra: Kezdetét veszi a mulatság! Folyamatosan várják a kvízre jelentkezőket. A helyben kitöltött kérdőívek közül óránként kisorsolnak egyet.
- 7:00-16:00 óra: GYEREKERT környezeti nevelési civil program. A nap folyamán többször tartanak rendhagyó környezetismereti órákat iskolásoknak: felhívják a figyelmüket a környezetvédelem és az egészséges életmód fontosságára, megismerkedhetnek az egészséges élelmiszer útjával a földtől az asztalig, piaci környezetismereti órákon kóstolhatják, szagolhatják a hazai zöldséget, gyümölcsöt, sajtot, kolbászt stb.
- 12:00-16:00 óra: Élő népzene és tánc, országos hírű zenészekkel: Bartha Zoltán Ágoston, tekerőlant művész, Bese Botond, magyar dudás és dudakészítő mester, valamint Nagy Zoltán József néptáncos előadóművész ad ízelítőt magyar népdalokból, népi játékokból és táncokból.
- 12:00-15:00 óra: Sütés-főzés, bográcsban készül a palócleves

 


A Termelői.Hu közösség – Budapest legnagyobb termelői piacokat üzemeltető rendszere – ismét ünnepre hívja az érdeklődőket. Kőbányán, a Kőrösi Csoma sétányon, 2014. június 6-án rendezi meg soron következő, egész napos ünnepét, a Kőbányai Pünkösdváró Vigadalmat. 

A Budapest öt kerületében, tizenegy termelői piacot működtető Termelői.Hu Közösség célja a regisztrált, képzett magyar termelők és a vásárlók közvetlen kapcsolatának megteremtése, erősítése, a hazai minőségi gyümölcsök, zöldségek és termelői élelmiszerek piacának megteremtése, közösségi tér építése, környezeti nevelési, társadalmi felelősségi programok szervezése, valamint a vidék és a város találkozásának elősegítése terményünnepekkel, családi rendezvényekkel.

Az Óbudai Eperünnep után, itt a Kőbányai Pünkösdváró Vigadalom, ahol lesz játék, élő népzene és tánc országos hírű zenészekkel, bográcsban fő majd termelői birkahúsból a palócleves Gundel módra, Mikszáth tiszteletére, valamint kürtős kalács és lacipecsenye is várja az érdeklődőket és az év második magyar szezonális gyümölcse, a friss meggy is kapható lesz már magas minőségben és nagy mennyiségben.

A GYEREKERT környezeti nevelési program keretében kézműves foglalkozások, kosárfonó, virágkötő bemutató, különböző kvízek, társasjátékok várják a gyerekeket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal együttműködve. 

Forrás: Termelői.hu Közösség

Last modified on Friday, 06 June 2014 21:56

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
Áll a szobor
Épül a Mély tó
Építik a tavat
Dolgozik a daru
Még nincs kész
Elkészült a lakótelep
Átadó ünnepség
Épül a lego-ház
Minden a helyére kerül

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia