Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

500 adag étellel és ruhákkal várták a hajléktalanokat

Rate this item
(0 votes)

Tokody Marcell helyi jobbikos képviselő úr és Sándor Zoltán, az újhegyi Széchenyi István Általános Iskola igazgatója az elmúlt héten fogadta a kerület és a főváros hajléktalanjait a Széchenyi István iskolában. 500 adag étellel és némi csere ruhákkal, meleg hellyel várták a kerületi hajléktalanokat. Persze a hír hamar terjed  a fővárosban és jöttek a Batthyányi tériek is.
A Jobbik Kőbányai Szervezetének kezdeményezésével ismét a figyelem középpontjába kerültek a társadalom kivetett és megvetett tagjai, akik az emberi lét perifériáján csellengnek, reménytelenül. Szinte beletörődve sorsukba, és egyfajta életstílussá kövesedve.
A szeretet jegyében megfogant eseményhez csatlakozott a PENZIÓ 17 Kft. is, akik az egy tál ételt, a kenyeret, a joghurtot és a mandarint ingyen biztosították a beérkezők számára. Az ebéd előtti időben csendes beletörődéssel, néhányan megpihenve ültek, s hallgatták a halk zenét, míg mások elkezdtek játszani az aulában található csocsóval is, átélve, felidézve életük egy másik, szebb időszakát.
Az önkéntes segítők között Hollós Csaba az iskola gondnoka készítette el az ebédet, aki egyben szakács is. Az ebédet követően többen még maradtak az aulában. Nem siettek, hiszen nem volt hova időre menniük. Odakint pedig mínusz 4 fok volt.
Az eseményt követően fertőtlenítő  fel-, és lemosással, fegyelmezett, katonás rendrakással, állították helyre a jobbikos önkéntesek az intézmény, általuk igénybe vett részeit.
Köszönjük Tokody Marcell úrnak és a penzió 17 Kft vezetőjének a nagylelkű megnyilvánulását.
Többször  kellene, ilyen eseményeket szervezni, akár mások kezdeményezésével is. 
A közügyek segítése érdekében, jobbik Magyarország Kőbányai Szervezete 10 000 Ft-tot, Tokody Marcell Úr szintén 10 000 Ft-tot adományozott, a 2007 óta kezdeményezett köztéri Széchenyi  szobor megvalósítására. Mindkét adomány köszönjük.
Lám – lám a jótékonyság  és a szeretett nagy erőket képes megmozdítani, akár még közügyekben, és a közjó érdekében is.

Az esemény képei megtekinthetők: www.kep.tar.hu/sandorzoltan3 tárhelyen is.

Sándor Zoltán igazgató


Kattintson a képekre a nagyobb méretért!

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik az éptkezés
Már állnak a házak
Árkok és házak
Föld út
A Gergely-bánya
Építési terv
Áll a szobor
Az iskola
Dolgozik a daru
Épül a Mély tó

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia