Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Házhoz hozzák a szelektív hulladékgyűjtőket

Rate this item
(1 Vote)

Házhoz hozzák a szelektív hulladékgyűjtőket - utcára lebontva megtudható mikor érkeznek a szelektív kukák

A Fővárosi Önkormányzat uniós támogatással 2013. március végén megkezdte Budapest teljes területén a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszer bevezetését. Az edények kiszállításának pontos üteméről most már interneten is napra készen, utcára lebontva tájékozódhatnak a kerületi lakosok. A tervezett ütemterv letölthető az FKF Zrt. házhoz menő szelektív gyűjtés aloldaláról EZEN a linken

A rendszer keretében a papír, valamint a műanyag és a fém hulladékot gyűjtheti szelektíven a lakosság, ehhez valamennyi családi ház, illetve társasház 2 db gyűjtőedényt kap. A környezettudatos és környezetbarát szemléletnek köszönhetően azokban a kerületekben ahol már „házhoz mentek” az új kukák, a lakosok mintegy 70-80 százaléka gyűjti rendszeresen szelektíven a hulladékot. 

Fontos hangsúlyozni, hogy a szelektív hulladékgyűjtés az alap közszolgáltatás részévé vált. A kukák átvétele és rendeltetésszerű használata tehát mindenki számára kötelező. Ha valaki kommunális hulladékot helyez a szelektív edényekbe, első ízben felszólítást kap, a szállítás költségét pedig kiszámlázzák az ingatlantulajdonos felé. Aki folyamatosan megsérti a kukák használatának szabályait, szabálysértési bírságra számíthat.

A családi házas övezetekben havonta egy megadott időpontban szállítja el az FKF a szelektív hulladékot, más napokon ezeket a kukákat nem üríti a társaság, így érdemes ezt a napot feljegyezni. A pontos szállítási időpontok megtalálhatók a www.fkf.hu weboldalon.

A Fővárosi Önkormányzat ezúton is szeretné megköszönni a lakosságnak a gyűjtésben való aktív részvételt, és kéri a programba most bekapcsolódó lakosokat is, hogy támogassák a rendszer bevezetését, hiszen a főváros tisztasága, az új, környezetbarát módszer sikere elsősorban rajtuk múlik.

Last modified on Wednesday, 11 September 2013 14:31

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
Még nincs kész
Épül a lakótelep
Az iskola
Elkészült a lakótelep
Épül a Mély tó
Átadó ünnepség
Már állnak a házak
Épül és szépül
A Mély tó

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia