Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Adományok a Gizellában

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbánya.hu önkormányzati portál számolt be arról, hogy majd hárommillió forint értékű műszert, illetve tolókocsi-flottát adott támogatásként két cég a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályának. Az ajándékba kapott eszközök a legmagasabb színvonalat képviselik a kontinensen. 

 

Az Otto Bock Hungaria Kft  egy kétmillió forint értékű neurostimulációs készüléket ajándékozott a az osztálynak, amely méretét és használhatóságát tekintve is egyedülálló a honi rehabilitációs gyakorlatban. Ez a műszer a többnyire stroke-on átesett betegek motoros funkcióinak helyreállítását szolgálja és a kevéssé együttműködő páciensek kezelésére is jól használható. A kőbányai Rex-San Kft a műszer mellé – egy komplex támogató-program partnereként öt, Nyugat-Európában készült kerekesszéket adott az utókezelésen részt vevő betegeknek az Érbetegek Rehabilitációja Alapítvány közreműködésével.

 

Az értékes adományok átadásakor dr. Bodnár Attila, a kórház főigazgatója mondott köszönetet a két cég képviselőjének és a kórházi ellátás színvonalának folyamatos javítása mellett arra is ígéretet tett, hogy a fejlesztést saját bevételek növelésével próbálják megoldani; a Bajcsy kórház a tervek szerint az egészségturizmus felé nyitna a jövőben – ennek részleteit most dolgozzák ki a szakemberek. Az ajándékozókat Weeber Tibor alpolgármester is köszöntötte, mondván: a Bajcsy kórházzal eddig is jó volt a kapcsolatuk, de ezt tovább lehet javítani, hiszen az önkormányzatnak az az érdeke, hogy a kőbányai emberek ellátása jobb legyen.

Forrás és képek: Kőbánya.hu

Last modified on Monday, 09 December 2013 11:17

Hírek

Régi képek, emlékek

Már állnak a házak
Zajlik a munka
Elkészült a lakótelep
Zajlik az éptkezés
Részből egész
Épül a lego-ház
Dolgos kezek
Áll a szobor
Minden a helyére kerül
Építési terv

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia