Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Sportfesztivál a kőbányai Törekvés pályán

Rate this item
(1 Vote)

A hivatalos átadás után néhány héttel egy óriási iskolai sportverseny keretében vették birtokba a korábban MÁV-tulajdonban lévő Törekvés Sportcentrumot a kőbányaiak. A kerület összes általános iskolája küldött csapatot a sportfesztiválra. A kőbányai gyerekek és felnőttek mostantól egy olyan lehetőséggel gazdagodtak, amely a pályafelszámolások és egyesület megszűnések évtizedében kimondhatatlanul nagy érték. Az államtól a Kerületi Önkormányzat által átvett Törekvés Sportcentrum ezután helyet adhat az iskolai versenyeknek, a diákolimpiai rangadóknak, a szabadidő-sportnak és a Kovács Róbert polgármester által a köszöntőben említett sok százmilliós fejlesztés révén a főváros egyik legnívósabb komplexuma jön létre.

 

A ”pályaavató” iskolai verseny csak megmutatta, mennyire hangulatos rendezvények sorozata indulhat el a régi-új törekvés pályán – az önkormányzati törekvésnek megfelelően az egészségtudatosság szellemében. A több sportági bemutatót – köztük az ország legjobb utánpótlás nevelő egyesületének vívóbemutatóját – tartalmazó programot a Kihívás Napja (Challange Day) alkalmából is rendezte az önkormányzat a kőbányai sportszervezetek segítségével.

 

A nyolcfordulós versenyen a Kada Mihály Általános Iskola csapata lett az első, megelőzve a Keresztury Dezső Általános Iskola és a Bem József Általános Iskola csapatát. Az első három helyett iskola sportszervásárlási utalványokat kapott ajándékba az önkormányzattól.

 

A díjkiosztót követően egy ráadás-versenyre is sor került: a KESZE, azaz a kőbányai szépkorú sportegyesület tagjai húztak kötelet a győztes iskolai csapattal. A győzelmet a jó erőben lévő KESZE-team szerezte meg.

Forrás és képek: Kőbánya.hu

Last modified on Thursday, 22 May 2014 12:26

Hírek

Régi képek, emlékek

Részből egész
Látkép
A Gergely-bánya
Épül a lakótelep
Zajlik az éptkezés
Még nincs kész
Föld út
Építési terv
Lakótelep a világ végén
Minden a helyére kerül

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia