Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Idősek Világnapja Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

Október 1-jén, az Idősek Világnapján minden évben ünnepséggel köszönti a Kőbányai Önkormányzat a kerületben élő időseket. Nem történt másként ez ebben az évben sem! Az alkalomból a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban látták vendégül az érdeklődő szépkorúakat, akiket hangulatos, emlékidéző rendezvénnyel köszöntött a Kőbányai Önkormányzat és Kovács Róbert polgármester. Az ünnepségen adták át az elismerő okleveleket az alkalomból meghirdetett kerületi képzőművészeti pályázat nyerteseinek. A rendezvény hangulatáról egy fergeteges Apostol koncert gondoskodott. 

 

Az Apostol együttes, illetve Kovács Róbert polgármester a Kőrösi Kulturális Központban

Kovács Róbert az Idősek Világnapja alkalmából ellátogatott a Gergely utcai Idősek Otthonába is, ahol Sütő András szavaival köszöntötte a megjelenteket: „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.” Ezt követően beszámolt az elmúlt négy esztendőben végzett munkáról és az időseket életminőségét célul tűző megtett intézkedésekről. 

 

Kovács Róbert a Gergely utcai Idősek Otthonában

A Kőbányai Szivárvány Otthonban is ünnepséggel köszöntötték az időseket október 2-án, ahol finom ebéddel és a Kremini zenekar nosztalgikus dalaival lepték meg a lakókat. Az eseményen az otthon vezetője Lajtai Ferencné, Erzsike, valamint Kovács Róbert polgármester mondott ünnepi köszöntőt. A polgármester kiemelte, hogy Kőbányán nemcsak egy nap szól az idősekről, hanem az év minden napján számíthatnak az odafigyelésre. Az ünnepségen - többek között - részt vett Némethné Lehoczki Klára, a Bárka Kőbányai Humánszolgáltató Központ vezetője, Mácsik András, Agócs Zsolt és Dr. Mátrai Gábor újhegyi képviselőjelöltek, valamint Tóth Balázs, az LMP kerületi polgármesterjelöltje. A szervezésből - a dolgozókon túl - kivették részüket az otthon felügyelőbizottságának tagjai is: Dr. Rajtháthy Beatrix, Vermes Zoltán és Szabó Tibor. 

  

Ünnepség a Szivárvány Otthonban

Forrás: Kőbánya.info, Kovács Róbert Facebook oldala, Szivárvány Otthon Facebook oldala

Last modified on Sunday, 05 October 2014 16:43

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül és szépül
Az iskola
Lakótelep a világ végén
Régi újhegyi kép
Elkészült a lakótelep
Föld út
Zajlik a munka
Áll a szobor
Már állnak a házak
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia