Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kettős ünnep a Szivárvány Otthonban

Rate this item
(1 Vote)

Igazán örömteli volt az advent a Szivárvány Idősek Otthonában: a hagyományos karácsonyi ünnepség hangulatához hozzájárult, hogy a Kőbányai Önkormányzat átadta az idősek klubjának gyönyörűen felújított helyiségeit és az intézmény megújult mosodáját.

 

Az idősek klubjának felújított helyiségei

A Sütöde utcai otthonban december 10-én került sor az önkormányzat és a Bosch közötti együttműködésből eredő újabb eredmény szalagjának átvágására. A világcég és a kerületi önkormányzat közötti partneri kapcsolat példaértékű, hiszen összefogásuk révén idén ősszel avatott vadonatúj óvodát és bölcsődét a kerület

 

A "régi gondozóház" felújított épülete és az új mosoda

Az idősek klubja helyiségeinek és a megújult mosoda átadó ünnepségén Kovács Róbert polgármester elmondta, hogy nagy izgalommal várta ezt a napot, hiszen még ő sem látta, hogy mi lett a nagyon rossz állapotú épületből.

 

Az idősek klubjának tagjai, illetve Kovács Róbert polgármester és Lajtai Ferencné Erzsike, az intézmény vezetője

A polgármester kifejtette, hogy régóta szerettek volna pályázni az épület megújítására, de ez eddig nem sikerült, és már a lebontáson gondolkodtak. Aztán kiderült, hogy az évtizedek óta Kőbányán székelő Bosch egy alkalmas helyet keres saját óvodának. Aztán a két ügy találkozott, a vállalat fizette a felújítás 170 milliós költségét, cserébe 10 évre átadták nekik az épületet azzal a feltétellel, hogy az óvoda mellett időseknek gondozóházat is kialakítanak. Kovács Róbert annak is örül, hogy így a két generáció egymás mellé költözik, ami révén tovább erősödik a kerület közössége. 

 

A szalagátvágás pillanata, valamint az esemény részt vett - többek között  - dr. Pap Sándor és Radványi Gábor alpolgármesterek, Marksteinné Molnár Julianna, a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság elnöke, Dr. Mátrai Gábor, a Humánszolgáltatási Bizottság elnöke, valamint a Szivárvány Otthon felügyelőbizottságának tagjai és az önkormányzat munkatársai

A felújított épület átadásával az ünnep nem ért véget, hiszen eztán került sor a Szivárvány Otthon karácsonyi rendezvényére, amelyen Kovács Róbert polgármester köszöntötte az intézmény lakóit és a dolgozóit. Böjte Csaba atyának "A szeretet gyógyszer, nem jutalom" című kötetéből vett gondolatokkal idézte a szeretet mindenek felett álló jelentőségét, valamint hangsúlyozta a társak és a közösség fontosságát, amelyek nagyban határozzák meg az ember életének minőségét. Beszéde végén azt kívánta, hogy a szeretet lángja ne csak az ünnepnek alkalmával, hanem a mindennapok során is ragyogja be a Szivárvány Otthon lakóinak és dolgozóinak életét.

 

 Karácsonyi ünnepség az otthonban

Az intézmény lakóinak hangulatáról a Kroó György Zeneiskola varázslatos előadása, valamint Iván Szebasztián, a zeneiskola növendékének harmonikaműsora gondoskodott, hogy aztán mindenki jókedvűen fogyaszthassa el a helyben készült töltött káposztát és a karácsonyi teát.

 

Forrás: Kőbánya.hu, Kőbánya.info, Kovács Róbert Facebook oldala

Last modified on Tuesday, 15 December 2015 12:21

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
Épül a Mély tó
Zajlik az éptkezés
Az iskola
Föld út
Épül a lego-ház
Építési terv
Lakótelep a világ végén
Épül a lakótelep
Építik a tavat

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia