Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Sokak Magyarországát építi Kőbányán is a Demokratikus Koalíció

Rate this item
(2 votes)

A Demokratikus Koalíció (DK) kőbánya-kispesti csoportja Varju László részvételével szervezett sajtótájékoztatót december 9-én, a párt Állomás utcai irodájában. A DK alelnöke Patay-Papp Judit Vivien kőbányai önkormányzati képviselő meghívására érkezett a kerületbe azzal a céllal, hogy ismertesse Gyurcsány Ferenc "Sokak Magyarországa" elnevezésű írását.

Az anyag EZEN a linken vagy a képre kattintva olvasható el. 

Varju László az aktuális politikai helyzet értékelése során elmondta, hogy miközben Magyarország nagyon fontos időszakot él át, addig nincs valódi kormányzás, csak pillanatnyi cselekvések tapasztalhatóak a kormány részéről. 2015-ben ráadásul jelentős társadalmi és gazdasági kihívások jelentek meg. A gazdasági kihívások közül kiemelte az uniós források kifutása utáni bekövetkező recessziót előre vetítő időszakot. Pártja álláspontja szerint a látszólag pozitív gazdasági mutatóknak nincs hatása az emberek életére, egyre szegényebbé válnak, a szociális és gazdasági ellentmondás pedig egyre jobban feszíti a helyzetet. A társadalmi kihívások kapcsán a menekültügyről elmondta, hogy bár egyetlen menekülttel sem lehet Magyarországon találkozni, a kormánypropaganda hatására mégis mindenki tőlük retteg. A DK-nak ugyanakkor valódi és megfelelő válasza van a migráció kérdéskörének kezelésére. 

Varju László véleménye szerint az Orbán-kormány időszaka csak keveseknek kedvez, míg sokak nagyon rosszul jártak. Magyarország állandó fenyegetettségben él, a kormány pedig megfosztotta az embereket attól, hogy befolyásolhassák az őket érintő folyamatokat. 

Varju László, a kép forrása: Wikipédia

A DK válasza az, hogy elég volt! Ki kell szabadulni ebből a helyzetből, ki kell alakítani a sokak Magyarországát. A DK odaáll a sokak mellé, akik rosszul jártak Orbán Viktor kormányzása alatt. Biztatni kell az embereket, hogy "merjenek demokraták lenni", mert szükség van a véleménynyilvánításukra. Az Orbán-kormánynak távoznia kell, méghozzá 2018 előtt, hiszen minden egyes nap veszteség az ország számára. A kormány leváltásában mindenki partnerként számíthat a Demokratikus Koalícióra, amely a kitűzött cél érdekében az ország minden részén építkezik. Az Orbán utáni időszakban pedig mindenkinek megélhetést és biztonságot kell nyújtani, és biztosítani kell, hogy senkinek ne kelljen lehetetlen körülmények között kelljen élnie - zárta gondolatait Varju László.

A párt alelnöke a sajtótájékoztató után a Demokratikus Koalíció kőbányai és kispesti tagjaival és szimpatizánsaival találkozott, ahol lehetőség nyílt a DK központi vezetés és a helyi szervezetet alkotó közösség álláspontjának kölcsönös megismerésére, összehangolására.

Last modified on Thursday, 17 December 2015 13:25

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi kép
Árkok és házak
Már állnak a házak
Folyik az építkezés
Az iskola
Zajlik az éptkezés
Átadó ünnepség
Dolgozik a daru
Épül a Mély tó
Dolgos kezek

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia