Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Folyik a munka az Újhegyi sétányon

Rate this item
(2 votes)

A munkálatok az időjárási viszonyoknak megfelelően folynak az Újhegyi sétányon: lassan ugyan, de halad az építkezés. Jó hír, hogy a sétány hosszában szinte végig járható, annak ellenére, hogy az még mindig építési terület, a teljes beruházást még a vállalkozó nem fejezte be.

Az Éltes Mátyás Általános Iskola előtt elkezdték a díszburkolat lerakását, valamint a bejáratnál a lépcső betonozását. Várhatóan néhány hét múlva az eredeti bejáraton keresztül, vagyis a sétányról is be lehet menni az épületbe.

A sétányon már két hete elhelyezésre kerültek a kandeláberek, a közvilágítás bekapcsolása az ELMŰ feladata. Az ígéret szerint hamarosan az is működni fog.

A sok-sok kiálló fekete vezeték az automata öntözőrendszerhez tartozéka. Ezekre teszik majd locsolófejeket, ami a fákat és a növényeket fogja öntözni. Annak ellenére, hogy most még csak a kőrengeteg látszik, a sétányon lesznek fák, növények telepítve, illetve mozgatható konténerekben is lesznek díszcserjék.

A közösségi házban és a könyvtárban jelenleg belső munkálatok folynak. A fűtés már működik, ami a réginél sokkal kényelmesebb és energiatakarékosabb megoldással adja a meleget. A radiátorok mellett padlófűtést és beépített elszívó szellőzőrendszert alakítottak ki.

A sétány burkolata néhol sérült, nem jól illeszkedik, ezért a kivitelező Everling Kft. megkezdi a hiba korrigálását. Ez a gyalogos forgalmat nem fogja zavarni.

A kivitelező köszöni a megértést és még egy kis türelmet kér. Reméljük, hogy tavasszal, amikor a madarak csicseregnek mindenki elfelejti az építkezés kapcsán átélt kellemetlenségeket és boldogon fogja a sétányt számos közterületét használni.

 

 

A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.

Forrás: Pro-koord, Kőbánya.info

Last modified on Thursday, 09 June 2016 21:06

Hírek

Régi képek, emlékek

Már állnak a házak
Dolgos kezek
Árkok és házak
Részből egész
Építik a tavat
A Gergely-bánya
Lakótelep a világ végén
Régi kép
Épül a lakótelep
Áll a szobor

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia