Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Égből jött csoda, Húsvétkor

Rate this item
(0 votes)

A következő történet egyik szereplője az a Simon M. Veronika, aki festőkurzust tartott a kőbánya-újhegyi Széchenyi István Általános Iskolában, valamint az iskola névadóját ábrázoló festményt adott az intézménynek. Húsvét ünnepére 5 fős delegáció érkezett Szatmárnémetibe, Magyarországról, a Simon M. Veronika székesfehérvári Szent István érmes festőművész által festett Irgalmas Jézus oltárkép elhelyezésére, szentelésére. 2010. április 5-én délelőtt erdődi program várta a festőművésznőt Lovag Vida Sándor és neje, valamint Dáma Szilágyi Kiss Margit (a Történelmi Szent Lázár Katonai és Ispotályos Lovagrend lovagjai) és Enyedi Béla társaságában. Megtekintették nemcsak a 2009-ben átadott Szendrey Júlia és a Petőfi Sándor szobrot, de ellátogattak annak a tónak a partjára is, ahol a nevezetes szomorúfűz ma is áll. Az erdődi várnak Úniós támogatással éppen napjainkban kezdődik meg a felújítása.

 

Katt a képre a nagyobb méretért!

 

Délre érkezett vissza a csoport a szatmárhegyi kis templomba, amely akkorra már zsúfolásig megtelt. Dánku Balázs esperes atya ünnepi miséje közepén Simon M. Veronikának adta át a szót, aki elmondta, hogy olyan technikával festette meg a képet, hogy Jézus teljes testével mindenki felé fordul, majd átadta a szót Vida Sándornak, a debreceni Szent Donát komenda parancsnokának…

És ekkor következett be a címben jelzett égi csoda! Viida Sándor azt kérte, hogy úgy beszélhessen a képről, hogy az még le legyen takarva, de ahogy e szavakkal rámutatott a festményre, arról lehullott a lepel. Abban a pillanatban mindenki azt hitte, hogy valaki megrendezte ezt az automatikus leleplezést, de a mise után kiderült, hogy az égiek spontán akciója volt, ami történt.

 

Katt a képre a nagyobb méretért!

 

Szilágyi Kiss Margit 2 versét, majd Enyedi Béla daltulajdonos 2 dalát már a történések tükrében, elvarázsolva hallgatták a hívők. A „Hadd maradjak még e Földön”  Dedik János verset az előadóval mindenki együtt énekelte.

 

Katt a képre a nagyobb méretért!


A Helga Winter Házban a jóízű  díszebéd elfogyasztása közben volt mit megbeszélni az Isteni Irgalmasság Templomában történtekről. Mindenkinek az volt a véleménye az esetről, hogy ez egy „felülről jött csoda” volt.

 

Last modified on Tuesday, 13 April 2010 23:58

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a Mély tó
Épül és szépül
Építési terv
Régi kép
Látkép
Régi újhegyi kép
Zajlik az éptkezés
Dolgozik a daru
Lakótelep a világ végén
Építik a tavat

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia