Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

In memoriam Angelopulosz Andonisz (1958-2009)

Rate this item
(0 votes)

Budapesten született és egész életútja Kőbányához kötődik. Általános Iskolai tanulmányai után a kőbányai I. László Gimnáziumban érettségizett. Élete elválaszthatatlanul összefonódott a Kőbányán élő görög emberekkel. A Kőbányai Görög Kisebbségi Önkormányzatban képviselői munkáját a görög önkormányzat megalakulásának évében, 1998-ban kezdte el, és elnökhelyettessé választották. A második ciklusban 2002. októberében szintén elnökhelyettessé és a harmadik ciklusban 2006. októberében újra képviselővé választották.

Képviselői tevékenységét a közösségért, az őt megválasztó görög emberekért érzett nagyfokú felelősségérzet, empátia és lelkesedés jellemezte. Az 1105 Budapest, Kada u. 120. szám alatti Görög Klub helyiségében fáradhatatlanul dolgozott azért, hogy a görög gyermekeknek, fiataloknak, lehetősége legyen megismerni és megőrizni nyelvüket, kultúrájukat és hagyományaikat, az idős emberek pedig társaságot, hasznos és kellemes időtöltést találjanak.

Türelemmel viselt, hosszan tartó, súlyos betegsége ellenére rendszeres segítséget nyújtott a Kőbányai Görög Kisebbségi Önkormányzat programjainak szervezésében és lebonyolításában.

Lakókörnyezetében is a görög emberek között élt, ismerte örömeiket, gondjaikat. Jóindulatát, kedvességét, segítőkészségét megőrizzük emlékezetünkben.
Angelopulosz Andonisz egész életét a kultúra, a görög nyelv, az emberek szeretete, az odafigyelés, a megbízhatóság, az empátia és a segíteni akarás jellemezte. Halálával a Kőbányán élő görög embereket pótolhatatlan veszteség érte.

Mindenkinek, aki ismerte és szerette, nagyon fog hiányozni.

Emlékét megőrizzük!

Last modified on Monday, 25 January 2010 18:16

Hírek

Régi képek, emlékek

Folyik az építkezés
A Gergely-bánya
Épül a Mély tó
Lakótelep a világ végén
A Mély tó
Régi kép
Átadó ünnepség
Építik a tavat
Árkok és házak
Épül a lego-ház

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia