Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Jó hangulatban zajlott az I. Kőbányai Kutyaszépségverseny

Rate this item
(0 votes)

A gazdik és a négylábúakkal nem rendelkezők viszonyának javítása, illetve a kulturált kutyatartás, az új futtatók népszerűsítése volt a fő célja a május közepén megrendezett kutyafesztiválnak. A versennyel egybekötött kétnapos program ötletgazdája a polgármester volt, a megvalósító a kerületi zöldterületek őre, a Kőkert.

 

Ha eddig nem ismerték volna, mostantól biztosan népszerű lesz a kutyások körében az a két kutyasétáltató, amelyik helyet adott a Kőbányai Kutyafesztiválnak és az I. Kőbányai Kutyaszépségversenynek. A Füzér utcai és az Ihász közi futtatókban bonyolított versenyre, illetve bemutatóra száznál is több négylábú érkezett sok száz kétlábú kíséretében. A bemutatókkal színesített versenyen a felnőtt gazdik és kutyák mellett a gyermekek is szerepet kaptak, hiszen az oktatás után a gyermek, illetve fiatal felvezetők is megmutathatták a tudásukat, s külön versenyt is vívtak.

 

A fesztivál, illetve a szépségverseny második napjára - az Ihász közi kutyafuttatóban - már csak a legjobbak kaptak meghívást (természetesen az érdeklődő gazdik és kutyáikat is örömmel fogadták a rendezők).

 

A kategóriánkénti, azaz a kis-, a közepes és a nagy testű kutyák versenyének végén abszolút győztest is hirdettek, illetve a közönség szavazatok alapján díjat kapott a legnépszerűbb eb is. Az abszolút fődíjat Héra, a nyolc hónapos szibériai husky gazdája vehette át Kovács Róbert polgármestertől és Hancz Sándortól, a rendező Kőkert vezetőjétől. A nézők szavazata alapján ugyancsak tőlük kapta meg jutalmát egy kis csivava, Gizmó gazdája.

Forrás é képek: Kőbánya.hu

Last modified on Wednesday, 15 May 2013 10:39

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik a munka
Föld út
Zajlik az éptkezés
Áll a szobor
Részből egész
Épül a lego-ház
Építik a tavat
Az iskola
Építési terv
A Gergely-bánya

Óhegy

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia