Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Adomány képekkel gazdagodott a Bajcsy-Zsilinszky Kórház

Rate this item
(1 Vote)

A Sri Chinmoy Alapítvány adomány képeket ajánlott fel a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet részére, amelyet október 15-én ünnepélyes keretek között adott át a kórház éttermében. A Sri Chinmoy Alapítvány egy nonprofit közhasznú alapítvány, melynek fő tevékenységi körébe tartozik többek között kulturális események, koncertek, kiállítások, sportesemények megszervezése, valamint humanitárius szolgáltatások. Sri Chinmoy (1931-2007) egész életét a világbéke, harmónia keresésének szentelte és példamutató életében az egészséges életvitel folytatására ösztönzött rendszeres sportolásával.

 

Az Alapítvány szervezői egészségügyi intézmények, kórházak légkörét szeretnék kellemesebbé, barátságosabbá tenni. E célból a Jharna - Kala Card Társaság által Sri Chinmoy festményeiről készített színes, dekoratív festménylenyomatokat ajánlják fel a kórtermek, folyosók, közösségi helyiségek szebbé tételére.

Magyarország több nagyvárosában adott már át az Alapítvány festményeket kórházaknak és egészségügyi intézményeknek. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet elmúlt időszakát érintő hihetetlen fejlődés -ami részben orvostechnikai jellegű-, valamint a kórház gyógyító szemléletének változása -mind a megelőzés, mind a konkrét gyógyítás és a felvilágosítás területén- miatt esett az Alapítvány választása erre az intézményre.

 

Takácsné Fürst Hedvig, az alapítvány szervezője: "A Sri Chinmoy Alapítvány egyik nemes célja, kórházaink légkörét kellemesebbé, barátságosabbá tenni és ezáltal az orvosok és ápolók munkáját segíteni. Sri Chinmoy Jharna Kala festményeinek  felajánlása első pillanattól kezdve otthonra talált Bajcsy-Zsilinszky Kórház vezetőségénél és a gyógyító közösségében. A kórház vezetése által meghonosított, teljes embernek figyelmet szentelő holisztikus egészségügyi ellátás tükröződik az általunk látott intézményi felújításokban, a betegekkel való törődésben. A Sri Chihmoy Alapítvány aktivistái hálásak a lehetőségért, hogy a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban tevékenykedő dolgozók – orvosok és ápolási személyzet is -  minden szinten megérezték az átadott képekből áradó szeretetet, békét, harmóniát, amely fokozza a gyógyító munka hatékonyságát azokon az osztályokon és kezelőkben, ahová a képek kerülnek. Az aktivisták nagyon pozitív hangulatban élték át az átadó ünnepség során Sri Chinmoy verseiből, dalaiból  összeállított műsor iránt a jelenlévők egységérzését. Köszönet illeti a kórház vezetését, hogy a festményeket a kórtermekbe illetve váróhelységekbe történő kihelyezés előtt hamarosan egy több hetes kiállítás keretében mutatják be, és így a festményekkel megismerkedhet a kórház összes dolgozója."

Dr. Négyesi Zsolt orvosigazgató záróbeszédében hangsúlyozta a nagyfokú érdeklődést az ápolási egységek részéről a képek iránt. Számunkra ez is bizonyította, hogy a kórház minden dolgozója elkötelezett a korszerű, hatékony egészségügyi ellátás mellett a betegek lelki gyógyulásának elősegítésében is.

  

 

Forrás: Szalai Botond Sajtóreferens és PR menedzser, Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet

Last modified on Sunday, 26 October 2014 12:02

Hírek

Régi képek, emlékek

Árkok és házak
Építési terv
Látkép
Minden a helyére kerül
Áll a szobor
A Mély tó
Már állnak a házak
Épül a lakótelep
A Gergely-bánya
Építik a tavat

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia