Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Folytatódik a közvilágítás korszerűsítése

Rate this item
(0 votes)

Idén is folytatódik a budapesti közvilágítás korszerűsítése; az ősz végére további mintegy háromezer LED-világítótestet telepítenek, a többi között a Könyves Kálmán körúton, Káposztásmegyeren, a kőbányai újhegyi bányató és Kőér utca térségében, valamint a pestszentlőrinci Alacskai úti lakótelepen - közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a fővárosi közgyűlés által elfogadott "Budapest Smart City jövőképpel" összhangban a Budapesti Dísz-és Közvilágítási Kft. folyamatosan végzi a közvilágítás energiatudatos korszerűsítését, okos technológiák fogadására alkalmas világítótestek telepítését. 

Az első ütemben, 2018-ban 4200 világítótestet cseréltek le olyan kiemelt területeken, mint a Budakeszi út és a Máriaremetei út, a Pók utcai lakótelep, az Egér út, Rózsaliget, Pesterzsébet déli része, a Kőbányai út egy szakasza, az M5-ös autópálya Szentlőrinci úti térsége. Ez évente 27 millió forint energiamegtakarítást eredményez - tették hozzá. 

A projekt megvalósítására a főváros által rendelkezésre bocsátott nettó 709 millió forintból a korszerűsítésre eddig 339 milliót használtak fel.

 
Kép forrása: ELMŰ-ÉMÁSZ Facebook oldala

Forrás: MTI

 

Last modified on Tuesday, 12 February 2019 10:25

Hírek

Régi képek, emlékek

Folyik az építkezés
Az iskola
Régi kép
Látkép
Épül a Mély tó
Épül a lego-ház
A Gergely-bánya
Építési terv
Részből egész
Zajlik az éptkezés

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia