Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

UFO-konferencia Kőbányán: össze kell fognunk, mert veszélyben vagyunk

Rate this item
(1 Vote)

Az Ittvannak.hu portálon jelent meg beszámoló arról a videóról, amelyet a TV2 készített a Belügyminisztérium egykori osztályvezetőjével, aki szerint "a Naprendszer gyarmatosítására készülnek a földönkívüliek." A hírnek van kőbányai vonatkozása, mivel Dr. Opál Sándor a szovjet csapatok kivonulását követően kibérelte Kőbányán a Pataky Művelődési Ház egyik termét, ahol három napos rendezvény keretében előadásokat tartottak a témában. Itt hangzott el tőle, hogy "össze kell fognia az emberiségnek, mert rendkívüli veszélyben vagyunk."

A BM egykori osztályvezetője a műsorban (Forrás: TV2)

Az Ittvannak.hu portál cikkében arról olvashatunk, hogy Dr. Opál Sándor szerint a hidegháború éveiben a G8 országok titkos megállapodást kötöttek a földönkívüliek elleni védekezés céljából. A magyar X-aktás ügyek osztályát is vezető férfi azt állítja, 1972-től Ózd mellett működött a Szovjetunió Európai Ufológiai Megfigyelő Állomása. 

2013. március elején a Magyar Ufószövetség memorandummal fordult hazánk miniszterelnökéhez és a honvédelmi tárca vezetőjéhez, amelyben azt kérték, a világ más országaihoz hasonlóan, Magyarország is hozza nyilvánosságra azon titkosított dokumentumait, amelyek a hazánk légterében észlelt azonosítatlan repülő tárgyakról, ismeretlen eredetű fényjelenségekről tanúskodnak. A Honvédelmi Minisztérium április 30-án kelt hivatalos válaszlevelében azonban úgy fogalmazott: "a Magyar Honvédség nem rendelkezik UFO tevékenységgel kapcsolatos dokumentációval, valamint arra utaló információkkal, hogy az ország területén, illetve légterében azonosítatlan repülő eszközök kerültek volna megfigyelésre", tehát nincsenek ilyen jellegű titkos akták, így nincs is mit nyilvánosságra hozni. Ennek kapcsán, a TV2 'Mokka' című közéleti műsorának vendége volt Pataky Attila előadóművész, aki egyike annak a tizenöt személynek, akik aláírásukkal személyesen is támogatták a kormányfőnek és a miniszternek címzett memorandumot, illetve Dr. Opál Sándor, aki évekkel ezelőtt a Belügyminisztérium parajelenségekkel foglalkozó titkos osztályát is vezette. 

Opál Sándor mindenekelőtt leszögezte, nem tartja magát ufológusnak, nem tagja egyetlen ezzel foglalkozó társaságnak sem és nem is rajong az UFO-kért. Szakmai pályájáról annyit közölt, hogy tizenhárom éven keresztül előbb helyettes vezetőként, majd osztályvezetőként dolgozott a Belügyminisztérium egyik osztályán, információink szerint a BM Tudományszervezési Önálló Osztályán, ahol kizárólag Kádár Jánosnak tartozott beszámolóval. Ezzel párhuzamosan viszont az úgynevezett "X-aktás ügyek osztályát" is irányította. Elmondása szerint ez a tisztsége annyira titkos volt, hogy még a közvetlen munkatársai sem tudtak róla. Az itt keletkezett dokumentumok főként a parapszichológia tárgykörébe tartoztak, ám a mai napig államtitoknak minősülnek.

"Ha valóban azt válaszolta a honvédelmi miniszter úr, hogy itt nincsenek ilyen akták, akkor engedjék meg, hogy azt mondjam, nagyon büszke vagyok erre a válaszra" - nyilatkozta Opál Sándor a kedd reggeli műsor vendégeként. A BM egykori osztályvezetője szerint ez ugyanis azt bizonyítja, hogy annak idején sikerült olyan különleges módszerekkel titkosítani ezeket az információkat, hogy azok megfejtése még ma is egyenlő a lehetetlennel. Másrészről viszont úgy véli, a jelenlegi miniszternek nem is feltétlenül kellene tudnia ezekről az aktákról. "Biztos vagyok benne, hogy a miniszter úr nem akarta önöket félrevezetni. Az utóbbi évtizedben, amióta nemzetközi egyezmények szabályozzák az űrkutatást valóban megszűntek Magyarországon ezek a fajta UFO jelenségek."

"Kevesen tudják, hogy a hidegháború legnehezebb éveiben a ma G8-aknak nevezett nagyhatalmak és még néhány ország nemzetközi megállapodást kötött a Föld lakosságának érdekében, a valódi földönkívüliekkel szembeni védekezés céljából, mert mindkét részről folyik a Naprendszer gyarmatosítása. Egyrészt az emberiség részéről, amihez nem a G8-ak tartoznak, hanem az úgynevezett el nem kötelezett országok egy része, másrészt pedig a valódi földönkívüliek részéről, de én nem nevezném ezeket civilizációknak" - fogalmazott az egykori osztályvezető.

"Ez a gyarmatosítási folyamat már régóta folyik, és ezek a földönkívüliek nagyon sok gondot okoztak a Szovjetuniónak" - folytatta az egykori osztályvezető, aki szerint maga az ufológia kifejezés is a legnagyobb kommunista országból származhat, mivel a hatvanas évek végén a szovjet állam "szenvedett a legtöbbet az UFO támadásoktól". Emiatt később a szovjet Össz-szövetségi Tudományos Akadémián létre kellett hozni egy különálló UFO Főosztályt is.

Ami pedig hazánkat illeti, Opál Sándor szerint 1972-től kezdve egészen a szovjet csapatok kivonulásáig Magyarországon működött a Szovjetúnió Európai Ufológiai Megfigyelő Állomása, amelynek egy Ózd melletti hegyen volt a központja.

A rendszerváltás után és a szovjet csapatok kivonulását követően, az akkor még létező Szovjetunió Össz-szövetségi Tudományos Akadémiája elküldte Magyarországra az intézményen belül működő Ufológiai Főosztály vezetőjét, hogy a további együttműködés érdekében a magyar illetékesekkel tárgyaljon, csakhogy egyetlen hivatalos szerv sem fogadta, ezért saját pénzén kibérelte a Budapest X. kerületében található Pataky Művelődési Ház egyik termét, ahová bárki bemehetett és előadást tarthatott. Itt hangzott el tőle, hogy "össze kell fognia az emberiségnek, mert rendkívüli veszélyben vagyunk."

A TV2 riportjáról készített videó-felvétel a cikk alatt nézhető meg.

Forrás:  Ittvannak.hu

Last modified on Wednesday, 14 August 2013 11:42

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

Elkészült a lakótelep
A Gergely-bánya
Régi újhegyi kép
Már állnak a házak
Az iskola
A Mély tó
Régi kép
Még nincs kész
Épül a Mély tó
Áll a szobor

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia