Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Szüreti mulatság és Tóünnep Kőbányán szeptember 28. és 29-én

Rate this item
(1 Vote)

Itthon vagy – Magyarország, szeretlek” programsorozathoz kíván csatlakozni Kőbánya. A kerületben élők nagyon erős identitástudattal bírnak, és minden egyes kerületi programban nagyon erősen részt vesznek. Mind a lakosság, a civil szervezetek, elöljárók, a kultúráért dolgozók minden egyes alkalommal a helyi értékek megőrzését, valamint új történelmet író dolgokért egyformán tesznek. Az Itthon vagy – Magyarország, szeretlek” programsorozathoz két programelemmel kívánunk csatlakozni. 

2013. szeptember 28-án egy szüreti programsorozatot szervezünk, melynek a Csősztorony és az Óhegy park ad helyet. Ezen a területen szőlőtermesztés folyt a múlt század elejéig. A programsorozattal meg szeretnénk mutatni azokat a különlegességeket, mely a must, valamint a bor készítésének állomásait foglalja magában. Ezen túlmutatva olyan helytörténeti pillanatokkal kívánjuk megfűszerezni a szüretre ellátogatók perceit, melyek révén szeretett kerületük történelmi hagyományait tovább tudják örökíteni gyermekeik körében. A kézműves foglalkozás, a szőlőkultúra, a gasztronómia, valamint a szüreti felvonulás révén kívánjuk színesíteni, gazdagítani látásmódjukat. Szeretnénk még inkább megmutatni a X. kerületben élőknek azokat a helyi értékeket, melyek által méltán büszkék lehetnek Budapest középpontjában elhelyezkedő területre.

A következő napon 2013. szeptember 29-én egy másik városrészt ,,ébresztünk fel” az általunk szervezett programmal. Az Újhegyi városrész közepén található Bányató színpad ad ,,otthont” a vasárnap délutáni programnak, valamint a tűzgyújtás helyszínéül is ez szolgál majd. Olyan közösségek mutatják meg az általuk megvalósítandó programok révén értékeiket, akik mind Kőbányán élnek, alkotnak, tevékenykednek. Ezáltal is erősítve a helyi identitás tudat kialakítását.  A bánya tó parkosított része mind a családok, és a fiatalok számára olyan miliőt teremt meg, ahol a városban élve a természetben eltöltött pillanatokat élhetik át. Az ide szervezendő program során az Újhegyi Közösségi Házban élő közösségek, a Kőbányai Zenestúdió növendékei, valamint a Tutta Forza Zenekar fiataljai varázsolják majd el azt a fiatal értelmiségi réteget, akik az elmúlt évek folyamán ezen a területen találták meg a családi fészküket. Folyamatosan fedezik fel lakókörnyezetükben rejlő lehetőségeket. Ezzel a programmal az újhegyi közösségek összekovácsolásában kívánunk szerepet vállalni. A program látványeleme az úszó máglya, ami a tóra eresztve kerül meggyújtásra.

Joós Tamás igazgató
Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ
1105 Budapest Szent László tér 7-14.
Telefon: 1-261-0093 Fax: 1-262-0379 Mobil: 20-985-1794
www.korosi.org

Részletekért kattintson a plakátokra!

 

Last modified on Saturday, 28 September 2013 22:05

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik a munka
Átadó ünnepség
Elkészült a lakótelep
Építik a tavat
Folyik az építkezés
Részből egész
Lakótelep a világ végén
Épül a lakótelep
Már állnak a házak
Épül a Mély tó

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia