Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

72 óra önkéntes munka a Széchenyiben

Rate this item
(1 Vote)

Közösségi szolgálat három napon át –  veled kezdődik! Október 10. és 13. között 72 óra szociális önkéntes akciót szervezett a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház. Az akció célja az volt, hogy Magyarország fiatalságát összefogásra hívja: együtt tegyenek másokért, környezetünkért. Országszerte fiatalok csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítettek közhasznú feladatokat. További információ: www.72ora.hu

Az akcióhoz a kőbányai Széchenyi István Általános Iskola is csatlakozott - tudtuk meg Sándor Zoltán igazgatótól. Már pénteken öt fiatal aktivista érkezett, akik délután 16 órától este 20 óráig átfestették a négy emeleti folyosót és a tantermi ajtókat. Szombaton reggel 8 órától újabb öt fiatal önkéntes érkezett az iskolába és teljesítették a vállalt önkéntes szolgálatot.

 

Munkában az önkéntesek

Az iskola számíthatott a Baptista Szeretetszolgálat kőbányai hajléktalanszállóján élő 12 hajléktalan személy önkéntes munkájára is, akik hatékonyan járultak hozzá az akció sikeréhez. Az igazgatója rendszeresen szervez olyan programokat, amely révén ételadománnyal tudja segíteni a szálló lakóit, így ők örömmel csatlakoztak az iskola megszépüléséért dolgozó csapathoz. Sándor Zoltán szerint ebben a válsággal teli világban példaértékű az az összefogás, amely a hétvégén létrejött az intézmény érdekében. 

 

Dolgoznak a hajléktalanszálló lakói

Sándor Zoltán elmondta, hogy a munka megszervezéséhez 100 000 Ft-ot kérelmeztek az önkormányzattól, amiből beszerezték a munka elvégzéséhez szükséges festékeket és anyagokat. Az igazgató véleménye szerint a pénzért már megdolgoztak, hiszen 2013 januárjától augusztusig 5,2 millió Forint bérleti bevételt "termelt" az iskola az önkormányzat számlájára. Az összeg felével - a helyi önkormányzati rendelet értelmében - az iskola rendelkezhet. 

 

Készül a folyosó

Sándor Zoltán úgy véli, hogy eddig is elismerés és az elvégzett többletmunka kifizetése nélkül dolgoztak, az ügyszeretettől vezérelve. A hétvégi önkéntes 72 órában kétszeresen is önzetlenül tették mindezt, mert még csak nem is hivatkozhatnak semmire, csak a szeretetre, amely eddig is megvolt. De a lényeg, hogy a hétfő reggeli iskolakezdésre, amikor a gyerekek jöttek, szebb lett a világ, a környezet, az iskola.

 

Önkéntesek a 72 órás szolgálat végén

Last modified on Monday, 14 October 2013 13:11

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi újhegyi kép
Áll a szobor
Látkép
Már állnak a házak
Részből egész
Zajlik az éptkezés
Építik a tavat
A Gergely-bánya
Épül és szépül
Árkok és házak

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia