Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Bolhapiac heti négy alkalommal a Piactéren

Rate this item
(5 votes)

Gyere és légy aktív részese egy valódi közösségi kezdeményezésnek! Légy egyszerre vásárló és eladó: csereberélj, vagy adj és vásárolj jelképes összegekért az újhegyi Piactéren működő bolhapiacon! Nézz be rendszeresen és válogass a portékák között, vedd meg olcsón mindazt, amire szüksége van! A Piactéren bárki "boltos" lehet, ugyanis az Újhegyi sétányon lévő, széles utcafronti kirakattal rendelkező "Piactér" mindenki előtt nyitva áll, ott bárkinek lehetősége van - bérleti díj fejében - börze, vásár, garázsvásár, piac vagy cserebere klub szervezésére, vagy önálló árusításra egyaránt. A Piactéren bárki kipróbálhatja magát a kirakat túlsó oldalán, ahol nem vásárlóként, hanem eladóként kell helyt állnia.

Bolhapiac napok:

Minden hétfő, szerda, csütörtök és szombat 9:00-17:00 óra között
Helyszín: 1108 Budapest, Újhegyi sétány 14/A

A jelentkezés menete:

A Piactéren korlátozott a rendelkezésre álló hely, így egyszerre legfeljebb nyolc eladó tudja kipakolni portékáját. Aki szeretne részt venni az eseményen, azoktól a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email címre küldött jelentkezés után a következőket kérjük:
- Kérjük, hogy vegyen részt a klubnap reklámozásában! Ha módja van rá, akkor készítsen - lehetőleg árakkal ellátott - fotógalériát azokról a holmikról, amiket árulni fog, majd a galéria képeit ossza meg velünk és ismerőseivel. A résztvevők által kínált portékák összesítése révén olyan bőséges árukínálatot tudunk megjeleníteni, amellyel jól lehet reklámozni a klubnapot. Az előzetes reklám révén a vásárlók is nagyobb kedvvel érkeznek, mert tudják, hogy vannak olyan portékák a kínálatban, ami érdekli őket. Akiknek van rá módja, az készítsen plakátot, nyomtassa ki és terjessze azt lakóhelyén! Ezzel is több emberhez jut el a hír, és több vásárlóra számíthatnak a résztvevők. Nyomtatási lehetőség nélkül az internetes reklámozás is rendkívül fontos és hasznos, ráadásul bárki számára elérhető.
- Kérjük, hogy a többi résztvevővel működjön együtt, mert az összefogás révén sokkal hatékonyabban és kellemes hangulatban tudják a klubnapon megszólítani a vásárlókat. Érdemes lehet azon is elgondolkozni, hogy - akiknek van rá lehetősége - esetleg hoz magával olyan harapni- és innivalót (süti, kenyér, ropi, innivaló stb.), amely révén vásározás közben jókedélyű piknik hangulat alakulhat ki.

Helyfoglalási díj: 500 Forint

Plakát: Megkérnénk a résztvevőket, hogy készítsenek és nyomtassanak plakátot, és terjesszék azt lakóhelyükön! Ezzel is több emberhez jut el a hír. 

Javaslat: Minden olyan javaslat és észrevétel iránt nyitottak vagyunk, ami révén még hatékonyabban tudnánk működtetni a piacteret.

Térkép: Kattintson a képre a nagyobb méretért!

Információ:
Dankó Györgyi és Dankó József
- email cím: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
- telefonszám: 06-30-350-0860
- web: www.vasar.kobanya.info
- Facebook: Facebook.com/KobanyaiVasar

Infrastruktúra: A helyszínen korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre különféle szedett-vedett asztalok, így megkérnénk a regisztrált eladókat arra, hogy legyenek szívesek hozzanak magukkal bármit, amire kipakolhatják portékájukat: összecsukható kempingasztalt, műanyag gyerekasztalt, szobainast, vagy ha ezek nem állnak rendelkezésre, egy pokrócot. Mindenkit megkérünk arra, hogy az eladni kívánt portékák mennyisége terén az ésszerűség határain belül próbáljanak maradni!

 

A Piactér üresen és berendezve - mottó: Ami Önnek lom, az másnak kincs lehet!

Amit a garázsvásárról tudni érdemes: Új divat terjed Magyarországon, mely a plázák világának ellenkultúrájaként több ezer fős tömegeket mozgat meg hétvégenként országszerte. Sokan szinte megszállottjaivá válnak a hétvégi "pakold ki az udvarodba, amitől már nem férsz otthon és keress adómentesen pénzt" elven működő mozgalomnak, míg a kíváncsi vásárlók fillérekért juthatnak valóságos kincsekhez. A garázsvásár nem egyszerűen bolhapiac, vagy bármilyen más típusú vásár, ahol a résztvevők "idegenként", egymástól elkülönülve ülnek asztalaik mögött vevőkre várakozva. Maguk az eladók is csereberélnek egymással, kutakodnak egymás portékái között, beszélgetnek, ismeretségek szövődnek, a gyerekek fociznak, fogócskáznak, miközben szüleik megszabadulnak az otthoni felesleges lim-lomtól.

 

Előzmények: A Kőbányai Közösségi Vásárok másfél éves történetében tavaly változások következtek be. Történt ugyanis, hogy decembertől a Cselekedjünk Közhasznú Alapítvány az Újhegyi sétány 14/A szám alatt lévő üresen álló üzlethelyiségében tarthatja meg az Újhegyi Termelői Piacot. Ebben az épületben - a termelői piac mellett - a közösségi vásár is állandó helyet kapott, így mostantól nem kell minden hónapban új helyszínt felkutatni. (Meg kell itt említeni, hogy a helyszín-keresgélésben nagy nehézséget jelentett, hogy a zárt terek bérleti díjai nagyon magasak, azokat igen nehezen lehet megfizetni az 500 forintos helypénzekből. A vásárszervezés bevételei nem fedezik a költségeket. A legutolsó, 2013. decemberi vásár is csak a nagycsaládosok egyesületének anyagi támogatásával valósulhatott meg - a vásárról szóló beszámolót EZEN a linken olvashatja el.)

Online Közösségi Vásár: A nagy érdeklődés miatt létrehoztuk a Közösségi Vásár online felületét, hogy a cserebere/adok-veszek napok közötti időszakban is mindenki megtalálhassa azt, amire szüksége van, valamint eladásra kínálhassa, mire már nincs. Enyhítsük együtt a válság hatását: csereberéljünk kerületen belül, vásároljuk meg egymástól pár száz forintért azokat a tárgyakat, amiket kidobni sajnálnánk, de másnak még hasznos lehet! Adja fel hirdetését ingyen, keressen, kutasson mások eladó holmijai között az Online Közösségi Vásár felületén EZEN a linken.

 

A börzékkel és garázsvásárokkal kapcsolatos adózási szabályok:

A magánszemélyek egymás közti adás-vételéből származó évi összjövedelem 200.000 Ft-ig adómentes. A jövedelem = eladási érték-beszerzési érték. Amennyiben a beszerzési érték nem állapítható meg, akkor a bevétel 25%-a a vélelmezett jövedelem. (Konkrét példán keresztül: ha egy év alatt 800.000 Ft-ot keres valaki a tárgyai eladásával és nem tudja megállapítani a beszerzési értéket, ezért jövedelemként a 25%-ákkal kell számolni, ami 200.000 forint. Eddig adómentes, azaz 800.000-ig lehet évente eladni saját holmikat. E felett az összeg felett keresett pénzt be kell vallani!

Last modified on Monday, 14 July 2014 09:12

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lego-ház
Épül a lakótelep
Építik a tavat
Már állnak a házak
Folyik az építkezés
Zajlik a munka
Részből egész
Még nincs kész
Minden a helyére kerül
Épül és szépül

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia