Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Cseh Tamás-Nap Kőbányán január 18-án

Rate this item
(2 votes)

A 2009-ben elhunyt Cseh Tamás énekes, dalszerző 70. születésnapja alkalmából 2012-ben hirdetett a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ nem hivatásos előadók, énekesek, együttesek és alkotók számára két kategóriában pályázatot. A pályázatra akkor több mint 50 alkotó jelentkezett. A nagy sikerre való tekintettel a pályázatot újra indították immár három kategóriában. A két hagyományos: ének és képzőművészeti mellett „Dallam a szabadságról” címmel megjelenő új pályázatban Cseh Tamás - Csengey Dénes: Mélyrepülés című lemezén található Dallam a szabadságról zenére lehetett szöveget írni. 

"A pályázat hozzájárulhat ahhoz, hogy Cseh Tamás munkássága és életfilozófiája tovább éljen a művészetekben, és a versenyzők művészi alkotásukkal továbbítsák ezt az üzenetet" – vallják a szervezők. A zsűri munkájába olyan művészeket tudtak bevonni, mint Bérczes László művészeti vezető (Kaposvári Csiky Gergely Színház Háy János költő, író, Kátai Zoltán énekmondó, Kecskeméti Gábor zeneszerző, Krulik Zoltán zeneszerző Makám együttes,) Mispál Attila filmrendező és Tóth Zsolt operatőr. 

A három pályázati kategóriában összesen majdnem százan jelentkeztek. Az idei évben legtöbben, több mint félszázan az „Egy képre gondolok, tudod…” fotó- és video kategóriában készítették alkotásaikat Cseh Tamás dalaira.

A pályaművek előzetes zsűrizése után az előadók és alkotók meghívást kaptak, hogy produkciójukat a kulturális központ színpadán, élőben is bemutathassák. A 2014. január 18-án, szombaton 14 órakor kezdődő „Cseh Tamás Nap Kőbányán 2014” programon a zsűri tagjai újra értékelik a pályázókat és pályázatokat, az élőben megszólaló dalokat és egy un. „akció kiállítás” keretében lehet megtekinteni a képzőművészeti kategória alkotásait.

Az itt legjobbnak bizonyuló produkciók a gálaesten 2014. január 18-án 18 órakor a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban hivatásos művészek társaságában lépnek fel és vehetik át a jól megérdemelt díjakat.

A nap folyamán „Cseh Tamás a rajztanár” címmel kiállítás nyílik az egykori Üllői úti általános iskola diákjainak rajzaiból, akiket Cseh Tamás tanított. Cseh Tamás több éven keresztül volt tanára a kőbányai iskolának. Az estet az egykori alkotótárs Másik János zeneszerző és előadóművész önálló koncertjével zárul. 

A Cseh Tamás Nap Kőbányán 2014 rendezvény alkalmat teremt arra, hogy az 5 évvel ezelőtt elhunyt Kossuth díjas dalnok tisztelői, barátai találkozhassanak és az elhangzó dalok valamint a képzőművészeti alkotások segítségével emlékezzenek meg róla.

Program:
- 14 órakor: „De mi most itt vagyunk, éneket hallgatunk…”, Dalverseny
- „Egy dallam a szabadságról…” - szövegírói pályázat
- „Egy képre gondolok, tudod…” akció kiállítás - fotó és videó pályázat bemutatója, fotó kiállítás és filmvetítések
- 17.30 órakor: Cseh Tamás a rajztanár – kiállítás az Üllői úti Általános Iskola egykori diákjainak munkáiból
- 18 órakor GÁLAEST - A pályázat nyertes alkotóinak bemutatója, eredményhirdetés. Fellépnek még: Kátai Zoltán, Krulik Zoltán, Hegyi Norbert és Joós Tamás (Ascher Oszkár Színház)
- Másik János koncertje

A támogatók:
• Budapest X. kerület Kőbányai önkormányzat
• Nemzeti Kulturális Alap
• Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ

A belépés díjtalan!

Adatok a pályázatokról:


További információk a www.korosi.org honlapon, EZEN a Facebook oldalon, illetve a lenti plakátokon olvasható.

 

Last modified on Sunday, 19 January 2014 12:22

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lakótelep
Épül a lego-ház
Építik a tavat
Még nincs kész
Minden a helyére kerül
A Mély tó
Látkép
Dolgos kezek
Zajlik a munka
Részből egész

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia