Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Meggátoltak egy kőbányai kilakoltatást az otthonvédők

Rate this item
(1 Vote)

Egy kétgyermekes család kilakoltatása volt tervbe véve augusztus 14-én délelőtt a kőbányai Tóvirág utca 14. szám alatt lévő társasház egyik lakásából. A család kálváriája még 2009-ben kezdődött, amikor bedőlt devizahitelük rendezését kölcsönből oldották meg. A segítőkész hitelezőtől hat millió forintos áthidaló kölcsönt kaptak két hónapra azzal a kikötéssel, hogy amennyiben két hónapon belül nem tudják egy összegben visszafizetni a tartozást, akkor 33%-os éves késedelmi kamatot kötelesek fizetni. A hatmilliós összeget sajnos nem tudták időre visszafizetni, ami miatt beindult az az ördögi kör, amely révén mára 17 millió forintra növekedett a követelés.

A Póka László nevével fémjelzett "Nem adom a házamat" Mozgalom otthonvédői úgy döntöttek, hogy segítséget nyújtanak a szorongatott helyzetben lévő kőbányai családnak, és demonstrációt szerveznek a társasház előtt a kilakoltatás ellen. Az interneten szervezett akcióra végül nem került sor, mivel - az Otthonvédők állítása szerint - a végrehajtó meghátrált. A csapat a Facebook oldalán a következő módon adott tájékoztatást a sikerükről: 

"Ezt a csatát egyetlen lövés nélkül nyertük meg! A végrehajtó, aki tegnap még hajthatatlannak tűnt, ma dél körül úgy döntött, hogy nem fog végrehajtani! A végrehajtónak  fölhívtuk a figyelmét a bejelentett demonstrációra - és mivel a bíróság még mindig a határozat meghozatalán szöszölt - a végrehajtó saját maga döntött úgy, hogy holnap nem akar a szemetekbe nézni! Ebből is látszik, hogy csak annyi jogunk van kis hazánkban, amennyit kiharcolunk magunknak, mert ingyen nem adják még a hatályos törvények betartását sem. Végezetül köszönöm mindenkinek, aki szabaddá tette magát! Kérem, hogy tartsátok szárazon a puskaport."

 A kép illusztráció, Póka László házát ábrázolja, forrása: "Nem adom a házamat" Mozgalom Facebook oldala

Az otthonvédők mozgalma bemutatkozó anyagából megtudhatjuk, hogy a csoport tevékenysége eredetileg csak a figyelemfelhívásról szólt. Az alapító Póka László vezetésével az évek során azonban egy széles körben ismert és cselekedni képes és hajlandó közösséggé szerveződtek.

További információ: www.facebook.com/Nemadomahazamat vagy nemadomahazamat.hu

Last modified on Friday, 15 August 2014 13:35

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
A Mély tó
Régi kép
Épül a lakótelep
Épül a lego-ház
Épül és szépül
Építési terv
Folyik az építkezés
Zajlik az éptkezés
Részből egész

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia