Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Ne égess! Rajz- és irodalmi pályázat általános iskolásoknak

Rate this item
(3 votes)

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma immár nyolcadik alkalommal hirdet rajz-és irodalmi pályázatot általános iskolás tanulók számára Ne égess! címmel. 

A rajzpályázatot két korcsoport számára hirdetjük meg, mely idén újdonságokat is takar:
- A felső tagozatos diákok nevezhetnek bármilyen tűzzel, a tűzoltók munkájával kapcsolatos ötleteikkel, valamint katasztrófákhoz (földrengés, árvíz, vihar, vegyi baleset) és a katasztrófák elhárításához fűződő művekkel is. (filc, tempera, vízfesték, ragasztott képek stb.) Az újdonság, hogy emellett kisplasztikákkal - agyag vagy akár só-liszt alapú alkotásokkal – érmékkel, dísztárgyakkal is pályázhatnak a témához kapcsolódóan.
- Az alsó tagozatosok számára változás, hogy idén – a felsősök kiírásával megegyezően - a rajzok mellett a fentebb felsoroltaknak megfelelően ebben a korcsoportban is várunk egyéb eredeti megoldásokat is a megadott témában. 

Az irodalmi pályázat felső tagozatos diákoknak szól, melyre ezúttal „Tűzoltó leszek” vagy „Tűzoltó voltam egy napig...” címmel várunk irodalmi alkotásokat. Mindkét esetben a szárnyaló fantáziára kíváncsi a zsűri. Természeti katasztrófák vagy azok elhárításáról szóló írásokat is szívesen fogadunk. A fogalmazások szabadon választott műfajban készülhetnek (vers, elbeszélés, mese, fantasy, stb.) Terjedelmük ne legyen több három oldalnál!

Kérjük, hogy a pályázatokat – iskola, osztály megjelölésével - postai úton vagy személyesen juttassák el a múzeum címére: 1105 Budapest, Martinovics tér 12. Elérhetőségként e-mail címet és lehetőleg telefonszámot is kérünk!

A beküldési határidő: 2015. január 23. (péntek)

Díjazás: A kiemelkedő alkotásokból kiállítást rendezünk. A győzteseket és helyezetteket február elején ünnepélyes eredményhirdetésen jutalmazzuk, akik ezután megtekinthetik a múzeum gyűjteményét, és közelebbről megismerkedhetnek a tűzoltók életével és munkájával.

A pályázattal kapcsolatban esetlegesen felmerülő kérdésekre az alábbi elérhetőségeken válaszolunk: Telefon: 06-1 261-35-86; email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Katasztrófavédelem Központi Múzeuma

Last modified on Sunday, 25 January 2015 20:27

Hírek

Régi képek, emlékek

Már állnak a házak
Épül a lakótelep
Épül és szépül
Dolgos kezek
Minden a helyére kerül
Dolgozik a daru
Árkok és házak
Az iskola
Régi kép
Föld út

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia