Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Cseh Tamás Nap Kőbányán január 24-én

Rate this item
(2 votes)

A 2009-ben elhunyt Cseh Tamás énekes, dalszerző 70. születésnapja alkalmából 2012-ben hirdetett a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ nem hivatásos előadók, énekesek, együttesek és alkotók számára két kategóriában pályázatot. A pályázatra akkor több félszáz alkotó jelentkezett.

A nagy sikerre való tekintettel a pályázatot 2014-ben – immár harmadik alkalommal három kategóriában hirdettük meg. A két hagyományos: ének és képzőművészeti mellett „A rubinpiros tangó” címmel új kategóriában Cseh Tamás énekeire készült koreográfiák mutatkoznak be.

"A pályázat hozzájárulhat ahhoz, hogy Cseh Tamás munkássága és életfilozófiája tovább éljen a művészetekben, és a versenyzők művészi alkotásukkal továbbítsák ezt az üzenetet" – valljuk mi szervezők. A zsűri munkájába olyan művészeket tudtak bevonni, mint Bérczes László művészeti vezető (Kaposvári Csiky Gergely Színház) Bozsik Yvette táncművész, Feledy Balázs művészeti író, Kátai Zoltán énekmondó,Kecskeméti Gábor zeneszerző, Krulik Zoltán Makám együttes, Mispál Attila filmrendező Parais István táncpedagógus, író, és Tóth Zsolt operatőr.

A pályaművek előzetes zsűrizése után a legjobb előadók és alkotók meghívást kapnak, hogy produkciójukat a kulturális központ színpadán, élőben is bemutathassák. A 2015. január 24-én, szombaton 14.00 órakor a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban kezdődő „Cseh Tamás Nap Kőbányán 2015” programon a zsűri tagjai újra értékelik az előadókat, az előadott dalok és az előadás egyediségét, hitelességét, illetve a képzőművészeti alkotások, klipek és koreográfiák eredetiségét, ötletességét, dalokhoz való viszonyát. 

Az itt legjobbnak bizonyuló produkciók a gálaesten 2014. január 24-én 18.00 órakor a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban hivatásos művészek társaságában lépnek fel és vehetik át a jól megérdemelt díjakat. 

További információk a www.korosi.org honlapon illetve a Facebook oldalon olvasható.

 

Program:
14 órakor "De mi most itt vagyunk, éneket hallgatunk…” - Dalverseny
14.00 órától - „Egy képre gondolok, tudod…” akció kiállítás - képzőművészeti pályázat bemutatója, kiállítás és filmvetítések
16.00 órakor „Rubinpiros tangó” – a tánckategória pályázóinak bemutatója
14.00 órától a „Keleti pályaudvar Restije” a „dízőz” színpadán - a pályázók alkalmi produkció
18 órakor GÁLAEST

A pályázat nyertes alkotóinak bemutatója – eredményhirdetés. Ünnepi köszöntőt mond: Kovács Róbert Kőbánya polgármestere. Cseh Tamásra emlékezik: Hanák Gábor történész. Fellépnek még: Kátai Zoltán énekmondó, Krulik Zoltán (Makám egy.) Víg Mihály (Balaton együttes) koncertje.

A támogatók:
Budapest X. kerület Kőbányai önkormányzat
Nemzeti Kulturális Alap
Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ

A belépés díjtalan!

Last modified on Sunday, 25 January 2015 09:11

Hírek

Régi képek, emlékek

Folyik az építkezés
Az iskola
Elkészült a lakótelep
Régi újhegyi kép
Átadó ünnepség
Még nincs kész
Minden a helyére kerül
Régi kép
Lakótelep a világ végén
Föld út

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia