Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kezdődhet az új egészségház építése Kőbányán!

Rate this item
(0 votes)

Mint arról már korábban beszámoltunk, új járóbeteg szakrendelő épül Kőbányán a kormány beruházásában, és a Bajcsy-Zsilinszky Kórházra is jelentős fejlesztések várnak összesen hétmilliárd forint értékben, az Egészséges Budapest Program keretében.


Kép forrása: D. Kovács Róbert polgármester Facebook oldala

D. Kovács Róbert polgármester a februári egyeztetésen elmondta: "régi vágya teljesül Kőbányának azzal, hogy méltó, modern szakrendelő fogadja majd az itt élőket." Emlékeztetett, "a kerület tervszerűen haladva rengeteg fejlesztést hajt és hajtott végre az egészségügyben: 2010 óta teljeskörűen megújította az önkormányzat a Salgótarjáni úti, a Zsivaj utcai és a Kerepesi úti háziorvosi rendelőt, a Pongrác úti intézet felújítása pedig most van folyamatban."

Dr. Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója kifejtette, az évente mintegy 150 ezer orvos-beteg találkozást lebonyolító szakrendelő újraépítése azzal az előnnyel is jár, hogy a jövőben a kórházzal egy helyen fog működni, így az egész kórházi háttér a betegek ellátását szolgálhatja. Kitért arra is, az új helyszínt a kerület nagy részéből könnyebb lesz megközelíteni, illetve a fejlesztés új parkolóhelyek létesítésével is jár.

Az állami fenntartású, évek óta méltatlan infrastrukturális állapotú Egészségház problémájának megoldása azonban kormányzati segítség nélkül nem sikerülhetett volna. A kormány augusztus 30-án határozott arról, hogy biztosítja az új szakrendelő megépítéséhez szükséges többletforrást, így megkezdődhet az új egészségház építése Kőbányán! A döntésnek köszönhetően nem kell új közbeszerzést lefolytatni, érvényes az első eljárás, rövidesen indulhat a munka.

Az 1399/2018. (VIII. 30.) számú Kormány határozat a következő linkre kattintva érhető el: http://www.magyarkozlony.hu/…/6dd48120de019abd2…/megtekintes

Kerületi rendelőfelújítás

A kerületi rendelők felújításának folyamatában jelenleg a Pongrác úti van soron. Elkészült a külső színezés, elkezdődött a belső gépészet szerelése, közben folyamatosan halad az áramellátáshoz szükséges vezetékek elhelyezése. A felújítás alatt a kivitelező folyamatosan biztosítja az épületben lévő gyógyszertár működését.
A cikk alatt videót tekinthet meg a rendelő augusztusi állapotának összefoglalójáról.

 
Képek forrása: D. Kovács Róbert polgármester Facebook oldala

Forrás: kobanya.hu, D. Kovács Róbert polgármester Facebook oldala

Last modified on Wednesday, 17 October 2018 08:35

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

Elkészült a lakótelep
Zajlik a munka
Dolgozik a daru
Régi újhegyi kép
Átadó ünnepség
Árkok és házak
A Gergely-bánya
Még nincs kész
Építik a tavat
Minden a helyére kerül

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia