Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Új gasztro-zónát alakít ki az ÁRKÁD

Rate this item
(0 votes)

Új gasztro-zónát alakít ki a budapesti ÁRKÁD - az 5,8 millió eurós beruházás ősszel fejeződik be

Nagyszabású beruházásba kezdett nemrégiben a budapesti ÁRKÁD, amelynek keretében egy új gasztro-teret, a Food Loftot alakítják ki a bevásárlóközpont felső szintjén. A mintegy 5,8 millió eurós beruházás keretében összesen 7 új vendéglátó egység kap majd helyet mintegy 2000 négyzetméteren. Az új éttermek közül a padthai wokbar már megnyitott, az à table május közepétől, a többiek pedig augusztus végétől várják majd a vendégeket.

A budapesti ÁRKÁD felső szintjére tervezett FoodLoft kialakításával a bevásárlóközpontot üzemeltető ECE Projektmanagement, valamint a befektetők egy olyan egyedi koncepció megvalósítását tűzték ki célul, amelynek segítségével az ÁRKÁD felkerülhet Budapest gasztro térképére. Az új FoodLoft- ban ennek megfelelően hét új étterem kap helyet, amelyek egyedi kínálatot és nemzetközi ízélményeket kínálnak majd a látogatóknak. Ezzel színt visznek az ÁRKÁD már meglévő éttermi kínálatába, és olyan, a környéken eddig nem elérhető vendéglátóhelyeknek adnak otthont, amelyekért eddig a belvárosba kellett utazni.

Az ÁRKÁD-nál mindig is nagy figyelmet szenteltünk arra, hogy az ide látogatóknak élményeket, tartalmas időtöltést is kínáljunk. Éppen ezért nagy hangsúlyt fektetünk a rendezvényekre, és az új FoodLoft is ezt a célt szolgálja, hiszen olyan éttermi kínálatot találnak meg ősztől nálunk, amely eddig az ÁRKÁD környékén nem volt elérhető” – mondta Vizsolyi Dániel, az ÁRKÁD Bevásárlóközpont igazgatója.

A 7 étterem több fázisban nyit meg. Az első, a padthai wokbar már megnyitott, az à table francia pékség pedig május közepétől várja a vendégeket. A többi egység a munkálatok végeztével, augusztus végén nyit majd meg az ÁRKÁD- ban. Az új éttermek között megtalálható lesz kézműves hamburger, olasz, tradicionális magyaros, organikus és sushi koncepció is.

A bérlők kiválasztásánál mindvégig szem előtt tartottuk, hogy trendi, kiváló minőséget biztosító éttermek nyissanak meg az ÁRKÁD-ban, amelyek változatos kínálatot nyújtanak különböző nemzetek konyháiból. A most nyitó éttermekkel tökéletes alternatíva leszünk azok számára, akik családi, baráti vagy akár üzleti ebédnek vagy vacsorának keresnek helyszínt, de a Kölyökpart közelsége miatt egy hétvégi családi kikapcsolódásra is ideális lesz” – mondta Cseresnyési Ádám, az ÁRKÁD bérbeadási menedzsere.

A beruházás számos változást hoz majd az ÁRKÁD-ban. Az egyik, hogy a FoodLoft területén megszűnik majd a bevásárlóközpont folyosó effektusa és egy izgalmas, szellősebb gasztro-tér jön létre. A másik látványos változás pedig egy 200 nm-es terasz kialakítása lesz, amelyet a tervek szerint nyolc hónapon keresztül élvezhetnek majd a vendégek. Emellett a FoodLoft mellé kerül majd a Kölyökpark játszóház is, így biztosítva tökéletes kikapcsolódást az egész családnak.

Az 5,8 millió eurós beruházás 2.000 négyzetméteres területen zajlik a bevásárlóközpont felső szintjén. A terasz kialakítása és a Kölyökpart területének átalakítása mellett szinte a teljes területet át kell építeni, és ki kell alakítani az éttermek számára szükséges feltételek, mint például a zsír elszívását, mellékhelyiségeket és mosdókat kell létrehozni.

Az ÁRKÁD Budapestet üzemeltető ECE folyamatosan és következetesen fejleszti a hozzá tartozó bevásárlóközpontokat és nemcsak a vásárlószám növelésében segíti azok vezetését, hanem abban is, hogy megfeleljenek a jövő kihívásainak.

Az étteremkínálat bővítése és fejlesztése fontos része ennek a folyamatnak, hiszen nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a bevásárlóközpontok szabadidős és szórakoztató központokká váljanak. Az ECE saját egységeiben végzett gasztronómiai felmérés alapján elmondható, hogy a látogatók 60 százaléka szinte minden alkalommal meglátogatja valamelyik éttermet, 40 százalékok pedig egyenesen az étteremkínálat alapján választja ki, hogy melyik bevásárlóközpontot látogatja meg.

Forrás: Árkád Budapest

Last modified on Tuesday, 30 April 2019 12:36

Hírek

Régi képek, emlékek

Áll a szobor
Föld út
Az iskola
Régi újhegyi kép
Dolgos kezek
Dolgozik a daru
Lakótelep a világ végén
Régi kép
Már állnak a házak
Zajlik az éptkezés

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia