Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A "Határtalanul" program keretében kirándulhattak a széchenyis diákok

Rate this item
(0 votes)

A Kőbányai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 7. évfolyamos diákjai a Határtalanul program keretén belül 2019. május 20-23. között Szlovéniába és Horvátországba látogattak el.

A kirándulást előkészítendő a Nemzeti Múzeum török kori programján vettek részt, és a  lendvai születésű Zala György munkáit nézték meg a világhírű Hősök terén. Az előkészítő szakasz lezárásaként egy, a tanárok által összeállított Délvidéki kisfilmet tekintettek meg, táncot tanultak, feladatlapot töltöttek ki. 

A kiutazott diáksereg fő hadiszállása Lendván volt, ahol főleg a vár örvendett népszerűségnek. A lendvai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola vendégei voltunk, ahol Dr. Zágorec-Csuka Judit tanárnő vezetett körbe bennünket.

Nagyon szerettük volna látni a Bakonaki-tó zöld tündéreit, helyettük a csodaforrás gyógyvizével értük be, és Radamoson egy helyi asszony, Marika néni kiváló házi sütésű kenyerét kóstoltuk meg.

Horvátországban nagy élmény volt a csáktornyai Zrínyi vár, és főként a titkos alagútrendszer felfedezése. Bátran kimondhatjuk, hogy a varasdi várat találtuk a legszebbnek, és az egész társaságot ámulatba ejtette az épp renoválás alatt lévő eszéki Szent Mihály-templom. 

Valamennyi programot képtelenség leírni, de a tanulók a mai napig emlegetik közös emlékeiket, melyek nem jöhettek volna létre a Határtalanul program támogatása nélkül.

Az utazást lezáró szakaszra június 11-én került sor, ahol - többek között - levetítettük a kinti felvételekből készített filmünket.

Csenki Katalin
a Kőbányai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanára

Last modified on Friday, 21 June 2019 11:40

Hírek

Régi képek, emlékek

Minden a helyére kerül
Régi kép
Átadó ünnepség
Régi újhegyi kép
A Mély tó
Épül a lego-ház
Már állnak a házak
Zajlik az éptkezés
Épül a Mély tó
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia