Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A Mázsa tér méltó kapuja lesz Kőbányának

Rate this item
(0 votes)

Hiánypótló beruházásról döntött a kormány - olvasható D. Kovács Róbert Antal polgármester Facebook oldalán. Nemzetközi színvonalú uszodakomplexum és multifunkcionális csarnok épül az egykori rozsdaövezetben több, mint 40 milliárd forintos fejlesztés keretében, önkormányzati és állami együttműködéssel.

A látványterveken látható modern sportkomplexum beruházása sokkal több egyszerű építkezésnél. Egerszegi Krisztina, Risztov Éva, Kovács Ági, Cseh Laci - mindannyian a félévszázados Kőér uszodából indultak. Kőbányai utódaik, fiataljaink már a Mázsa téren jutnak majd méltó edzési lehetőséghez.

 

A kosárlabdapályákkal Kőbánya nemzetközi szintű mérkőzések helyszínévé válhat, ökölvívásban pedig elég csak Kokót kőbányai példaként említeni. Úszás, kosárlabda, röplabda, kézilabda, teremfoci, ökölvívás, birkózás – új lehetőségek élsportolóinknak és gyerekeinknek.

Ám nemcsak a sport területén jelenti a jövőt a beruházás, előnyeit azok is élvezhetik majd, akik autóval, vagy tömegközlekedéssel utaznak. Kőbánya Alsó, amely most egy elfelejtett terület képét mutatja, megújuló útjaival és korszerű forgalomtechnikai megoldásaival a kerület valódi kapujává válik, a többszáz férőhelyes parkolóház pedig a környék parkolási gondjait enyhíti majd.

  

"Kőbánya élő város, szoktuk mondani. Én most azt mondom, Kőbánya a jövő városa: olyan közösség otthona, amely hagyományaira és értékeire alapozva képes a rozsdaövezetből a sport és a kultúra, a kutatás-fejlesztésre összpontosító cégek, vállalkozások letelepedésével pedig a gazdaság központjává válni!"

D. Kovács Róbert Antal polgármester

 

Last modified on Monday, 15 June 2020 12:17

Hírek

Régi képek, emlékek

Elkészült a lakótelep
Régi kép
Folyik az építkezés
Épül a Mély tó
Zajlik a munka
Építik a tavat
Dolgos kezek
Részből egész
Föld út
Lakótelep a világ végén

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia