Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

62 dolgozó megtartását segíti az állam a Ford Petrányinál

Rate this item
(0 votes)

Több mint 120, Kőbányán székhellyel vagy telephellyel rendelkező vállalkozás kért és kapott állami bértámogatást a munkahelyek megtartásához. Ez a kerületben mintegy 3 ezer álláshely megmaradását segíti. 18 cég pedig további 1750 dolgozójára kérte a kutató-fejlesztő tevékenységet végző munkavállalókra kapható bértámogatást is. A bértámogatást igénybe vevő cégek közé tartozik a Ford Petrányi is.


György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára bértámogatási okiratot ad át Andrási Péternek, a Petrányi Autó Kft. cégvezetőjének Budapesten, a Ford Petrányi Autószalonban 2020. június 10-én. Mögöttük György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára és D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere.
MTI Fotó/Balogh Zoltán

A Petrányi Autó Kft. 13,6 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a gazdaságvédelmi akcióterv részeként kidolgozott munkahelyvédelmi bértámogatásnak köszönhetően, a megítélt összeg 62 dolgozó állásának megőrzését segíti - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a budapesti sajtótájékoztatón.

György László, hozzátette, hogy a kormány a munkahelyvédelmi bértámogatással már több mint 150 ezer munkahely megőrzéséhez járult hozzá. A támogatást igénylő vállalkozások 95 százaléka mikro-, kis- és közepes vállalkozás.

Kiemelte: a kormány már az akcióterv kialakításánál nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy az a nagyvállalatok mellett a mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak is segítséget nyújtson.              

Andrási Péter, a Petrányi Autó Kft. cégvezetője elmondta, a társaság 25 éve van jelen Magyarországon az autóforgalmazás területén. Új autókat - csak Fordot - és használtakat is értékesítenek, ezen felül egyebek mellett szervíz szolgáltatást is nyújtanak.

Közölte, a társaságnak sokat jelent az állami támogatás, mert a 13,6 millió forint három hónapon keresztül 8 dolgozó bérét fedezi. 

Hozzátette, hogy a 2019-es évet 26,776 milliárd forintos árbevétellel zárták, és az idei első két hónap is "jól teljesített", a koronavírus-járvány megjelenése óta azonban a flottás és a magánszemélyes vásárlásoknál is drasztikus visszaesést tapasztaltak.

Forrás: MTI, Kőbányai Hírek Facebook oldala

Last modified on Friday, 12 June 2020 18:14

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgos kezek
Áll a szobor
Zajlik az éptkezés
Még nincs kész
Épül a lego-ház
Minden a helyére kerül
Épül a lakótelep
Épül és szépül
Árkok és házak
Építési terv

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia