Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Monumentális fejlesztés a Mázsa téren

Rate this item
(1 Vote)

A Mázsa téren hamarosan multifunkciós sportkomplexum építése kezdődik, valamint fejleszteni fogják a környék infrastruktúráját is. A fejlesztés következtében akár hat kosárcsapat játszhat majd egyszerre abban az új sportcsarnokban, amit egy a Bihari utat átívelő tető köt majd össze az új uszodával. Mindezek mellé egy parkolóház épül, a tetején zöld felülettel, kültéri kosárpályával, lelátóval.

A Magyarépitők.hu adott hírt arról, hogy már keresik a kivitelezőt Kőbánya monumentális sportcentrumához. A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. ajánlatkérése egy új sportcsarnokot (a FIBA előírásainak megfelelő kosárlabdapályával), egy 360 normál és 9 akadálymentes férőhelyet tartalmazó parkolóházat, az új uszodaépületet (FINA minősítésű 50 méteres versenymedencével), 16 ezer négyzetméternyi útépítést, az új közművek és közvilágítás kiépítését, valamint összesen mintegy 10 ezer négyzetméternyi táj- és parképítészeti munkát tartalmaz. A sportcentrum a Bihari út két oldalán épülhet fel, a beruházáshoz szükséges előkészítő munkákat és tervezési feladatokat a Kreatív Magyar Mérnök Kft. látta el.

Látványterv: Kreatív Magyar Mérnök Kft.

A Bihari út két oldalán épül fel a centrum

A létesítmény Kőbányán, a Mázsa teret is magába foglaló két különálló önkormányzati tulajdonú telken jön létre. Az uszodakomplexumot a vasúti pálya és a Bihari út közötti kisebbik, közel 13600 négyzetméter nagyságú telken alakítják ki. A létesítmény egy 500 fő befogadó képességű lelátóval, és FINA minősítésű, 50 méteres versenymedencével jön létre, valamint bemelegítő és tanmedencével. A sportcsarnok a Bihari út túloldalán elhelyezkedő, közel 17500 négyzetméter alapterületű nagyobbik telken létesül. A közbeszerzés szerint a sportcsarnok épületben mobil lelátókkal együtt összesen 3 068 fő ülőhely lesz. A küzdőteret a nemzetközi kosárlabda-szövetség (FIBA) előírásainak megfelelően alakítják ki.

Motoros függönyök osztják el a teret

A csarnokban a mobil lelátók visszatolása után kialakuló kűzdőtér három, keresztbe forgatott normál kosárlabda pálya elhelyezésére is elegendő lesz. A pályákat ebben az esetben motoros mozgatású függönyök választják el egymástól, így akár hat csapat is edzhet, illetve játszhat mérkőzést ugyanabban a teremben. A küzdőtéren a kosárlabdán kívül a röplabdának, kézilabdának, és a teremfocinak is lehetőséget biztosítanak. A létesítményben ezeken kívül 300 négyzetméteres edzőtermeket alakítanak ki az ökölvívásnak, valamint a birkózó és a szumó sportnak.

Kültéri kosárlabdapályák is épülnek

A két épületet 40 méter fesztávú acélszerkezetű tető köti össze, átívelve a nagy forgalmú Bihari utat. A most megjelent közbeszerzés szövege szerint a projektben közel 4 ezer négyzetméter zöld tető is épül.  A sportcsarnok épülettömege mellett kialakítanak egy mintegy 300 személygépkocsi parkolását ellátó parkolóházat. Ennek zöldfelülettel ellátott tetőszerkezetén három darab kültéri kosárlabda pálya épül, mintegy 500 fős lelátóval.

Forrás és kép: Magyarépitők.hu

Last modified on Friday, 13 November 2020 10:36

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lego-ház
Épül a lakótelep
Dolgozik a daru
Részből egész
Az iskola
Régi kép
Még nincs kész
Dolgos kezek
Zajlik az éptkezés
Már állnak a házak

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia