Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Európai Mobilitási Hét szeptember 16-22.

Rate this item
(1 Vote)

Az Európai Mobilitási Hetet minden évben szeptember 16. és 22. között rendezik meg. Ezen a héten az európai városok és nagyvárosok fokozott erőfeszítést tesznek a fenntartható közlekedési megoldások bevezetésének népszerűsítésére, ösztönözve a lakosokat, hogy próbálják ki a gépkocsihasználat helyetti alternatívákat.

Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre egyre népszerűbb hazánkban is: 2019-ben hivatalosan 292 település vett részt a programokon, ezzel – mintegy ötven ország versenyében – Magyarország a harmadik helyen végzett. A Covid‑19-világjárvány 2020-ban nem kedvezett az Európai Mobilitási Hét rendezvényeinek sem, de 2021-ben új erőre kapott a programsorozat: 238 önkormányzat népszerűsítette a fenntartható közlekedést hazánkban.

Az Európai Mobilitási Hét minden évben kiemelten foglalkozik egy-egy témakörrel. 2022-ben a rendezvény mottója a „Jobb kapcsolatok”, ami közlekedésszakmai szempontból is sokrétű jelentéssel bír. Egyrészt kiemeli és elősegíti az olyan emberek együttműködését, akik szaktudásukkal, kreativitásukkal és elkötelezettségükkel növelik a fenntartható mobilitással kapcsolatos tudatosságot. Másrészt törekszik az aktív mobilitást támogató magatartás előmozdítására, valamint célként tűzi ki a kapcsolatteremtést a már ismert csoportok és az új közösségek között.

További információ IDE kattintva érhető el.
Az Autómentes Hétvége programjai: https://bkk.hu/mobilitasihet2022

Forrás: bkk.hu

 

Last modified on Tuesday, 04 October 2022 09:47

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Minden a helyére kerül
Dolgos kezek
Folyik az építkezés
Föld út
Épül a lego-ház
Lakótelep a világ végén
Épül és szépül
Építik a tavat
Részből egész

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia