Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Bővíti kőbányai üzemét a dán Xellia Pharmaceuticals gyógyszeripari vállalat

Rate this item
(3 votes)

Új épülettel bővíti kőbányai gyógyszergyárát a súlyos és életveszélyes fertőzések kezelését szolgáló szerek gyártására szakosodott dán Xellia Pharmaceuticals. A 10 millió dollár beruházással megépülő, központosított laboratóriumi szolgáltatásoknak otthont adó épület alapkövét május 25-én tette le Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere, Tom Norring, Dánia magyarországi nagykövete, valamint Carl-Åke Carlsson, a Xellia Pharmaceuticals vezérigazgatója és Dr. Németh Zsolt, a cég budapesti ügyvezetője.

 

A mintegy 3000 négyzetméter alapterületű új létesítmény a Xellia jelenleg 200 dolgozót foglalkoztató, gyógyszerhatóanyagokat gyártó üzeme mellett épül meg, 50 új kerületi munkahelyet teremtve. A 2017 nyarára elkészülő épületben korszerű mikrobiológiai és kémiai elemző laboratóriumok, valamint irodák kapnak helyet. A bővítéssel a vállalat a gyártás, a termékvizsgálat és a minőségbiztosítás területén erősíti szakmai kapacitását.

 

Kovács Róbert polgármester az eseményen büszke házigazdának nevezte magát, hiszen olyan örömteli eseménynek lehet részese, amely bizonyítja, hogy Kőbánya tovább fejlődik. Véleménye szerint a város egykori alapítói olyan kerületet álmodtak, amelyben a gyárak és vállalatok hosszú évtizedekig szolgálják az itt élőket, biztosítanak számukra megélhetést. Ez az alapkőletétel is egyértelműen jelzi, hogy ez az álom most újra valóra vált. Hisz benne, hogy a Xellia vezetőségének elképzelései jól illeszkednek a kerület célkitűzésébe, és mindannyiunk javát szolgálják. Álmodjunk együtt tovább Kőbányáért, a célokat együttműködve, közösen valósítsuk meg - zárta gondolatait.

 

Május 31-én hivatalos dániai látogatása keretében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ellátogat a Xellia koppenhágai központjába is. A magyar delegáció megtekinti a gyárat, és megbeszélést folytat a vezetőséggel esetleges jövőbeni beruházásokról.

A koppenhágai székhelyű Xellia jelenleg 1200 főt foglalkoztat a Dániában, az Egyesült Államokban, Magyarországon és Kínában található operatív- és gyártólétesítményeiben. Több mint 70 országban mintegy 500 ügyfelet szolgálnak ki az egészségügyi szektorban. 2013. júliusa óta a Xellia a Novo Group holdingvállalataként működő Novo A/S 100 százalékos tulajdonában áll.

Forrás: MTI, Kovács Róbert polgármester Facebook oldala, Kőbánya.info

Last modified on Thursday, 26 May 2016 13:58

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi újhegyi kép
Látkép
Áll a szobor
Részből egész
Lakótelep a világ végén
Zajlik az éptkezés
Föld út
Zajlik a munka
A Mély tó
Épül a lakótelep

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia