Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Fotovoltaikus rendszerek révén csökkent a Bercsényi suli áramfogyasztása

Rate this item
(1 Vote)

A Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskola, Szakgimnázium és Kollégium épületeire olyan fotovoltaikus rendszert telepítettek, amely hozzájárul a kőbányai intézmény villamos-energia fogyasztása csökkentéséhez. A 142.181.707 Forint összegű - sikeres pályázat révén megvalósult - beruházás 2017. márciusában kezdődött és idén februárban fejeződött be.

A pályázat megvalósításának köszönhetően az iskola tanulói és dolgozói – az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően – korszerűbb, gazdaságosabban működtethető intézményben tanulhatnak és dolgoznak. A fejlesztés révén jelentősen csökkent az épületek energiafelhasználása, amely hozzájárul a fenntartási költségek optimalizálásához.

A pályázat

A Széchenyi 2020 előirányzatából a FM Közép-Magyarországi Agrár-Szakképző Központ a pályázatban foglaltak megvalósítására egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban részesült. Az előirányzat a Kohéziós Alapból és a hazai központi költségvetésből valósult meg. A pályázat támogatási intenzitása 100%.

A „FM Közép-magyarországi Agrár-Szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium épületeire fotovoltaikus rendszerek telepítése” című pályázat során az Iskola célul tűzte ki és megvalósította az érintett épületek villamos energia fogyasztásának csökkentését.

A KEHOP-5.2.11-16-2016-00030 azonosító számmal regisztrált, a „FM Közép-magyarországi Agrár- Szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium épületeire fotovoltaikus rendszerek telepítése” c. pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energia Operatív Program Irányító Hatósága 142 181 707,- Ft összeggel támogatta.

Forrás és fotó: Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskola, Szakgimnázium és Kollégium

Last modified on Thursday, 01 March 2018 12:03

Hírek

Régi képek, emlékek

Még nincs kész
Folyik az építkezés
Régi újhegyi kép
Áll a szobor
A Mély tó
Épül a lego-ház
Árkok és házak
Az iskola
Épül a Mély tó
Dolgos kezek

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia