Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Tanszercsomag a szegény gyermekes családoknak

Rate this item
(2 votes)

A Kelet-Pesti Tankerületi Központ csatlakozott a Kormány „Alapvető fogyasztási cikkek biztosítása szegény gyermekes családok számára” című projekt megvalósításához. A központ a tankerülethez tartozó 29 alapfokú intézmény 340 halmozottan hátrányos helyzetű tanulója számára igényelt és kapott ingyenes tanszer-csomagot. Elvárás, hogy ezekre a tanulókra külön is odafigyeljenek, ezért mindent megtesznek azért, hogy az iskolai boldoguláshoz való esélyeiket a lehető legjobban támogassák. Ezért azt is felvállalták, hogy a tankerület területéhez tartozó egyházi fenntartási intézmények jogosult tanulói számára is eljuttatják a csomagokat. 

Egy-egy csomag tartalma a különböző évfolyamokon felmerülő igények alapján, gondos válogatással került összeállításra. Tartalmaznak íróeszközöket, füzeteket, az első évfolyamosoknál tolltartót (fiúknak és lányoknak különböző színben), tisztasági csomagot. A diákok az ingyenes tanszercsomagokat előzetes értesítés után, névre szólóan, az ingyenes tankönyvcsomagokkal együtt fogják megkapni.

D. Kovács Róbert polgármester a Facebook oldalán köszönte meg a központnak a szegény gyermekes családok támogatását: "Köszönjük szépen a Kelet-Pesti Tankerületi Központnak és a kormánynak, hogy a minden iskolás számára ingyenes tankönyvek mellett ingyenes tanszercsomaggal is segítik a rászoruló kőbányai gyermekek iskolakezdését!"

Dr. Varjuné dr. Fekete Ildikó tankerületi igazgató és a csomagok

Forrás: Kelet-Pesti Tankerületi Központ Facebook oldala

Last modified on Tuesday, 18 August 2020 22:16

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
Elkészült a lakótelep
Dolgos kezek
Átadó ünnepség
Régi kép
Építik a tavat
Épül a lakótelep
Épül a Mély tó
Dolgozik a daru
Építési terv

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia