Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Az iskolaigazgatók már maszkban

Rate this item
(1 Vote)

Akadt kottás is, de a résztvevők többsége a hagyományost viselte. Előkerültek a szájat és orrot takaró védőfelszerelések a Kelet-Pesti Tankerületi Központ ünnepségén, amelyen intézményvezetők vehették át megbízásukat - olvasható a Kőbányai Hírek Facebook oldalán. A szervezők körbejárták a széksorokat, hogy maszkot adjanak azoknak, akik a sajátjukat otthon felejtették. "A tankerületi központ vezetése úgy látta helyesnek, hogy maga is teljesítse azt, amit másoktól elvár vagy megkövetel." - bocsátotta előre Dr. Varjuné dr. Fekete  Ildikó tankerületi igazgató. 

Dr. Széll Rita harmadik vezetői ciklusát kezdi a Kroó György Zene- és Képzőművészeti Iskolában, a Kada Mihály Általános Iskola igazgatójának, Kohl Katalinnak másodszor szavaztak bizalmat, míg Csiki Paula az első öt évét kezdi igazgatóként a Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.    

Kőbánya polgármestere, aki pedagógusból lett a kerület vezetője, a pedagógusok ilyenkor szokásos köszöntésével kívánt boldog új (tan)évet az egybegyűlteknek. D. Kovács Róbert Antal felidézte, hogy az iskolákban a szeptember  mindig a vidámság időszaka volt, a maszkok látványa azonban kissé aggasztja. A kerület első embere reméli, hogy a 2020/2021-es tanév nemcsak hagyományosan indul, de úgy is végződik. Mert mint fogalmazott, a pedagógia személyes kapcsolatokon alapul, ezért a találkozásra tanárokban és diákokban egyaránt nagy az igény.  


Kép: Kőbányai Hírek Facebook oldala

Kőbánya és Rákosmente országgyűlési képviselője, Dunai Mónika megköszönte mindkét kerület pedagógusainak a digitális tanrend bevezetése után tanúsított helytállást. Mint mondta, a diákok és a szülők a járványhelyzetben szembesültek a tanárok szerteágazó feladataival, és tanulták meg mélyen tisztelni a pedagógusokat.    

Dr. Varjuné dr. Fekete Ildikó azt is bejelentette, hogy az iskolák korszerűsítésére közel 850 millió forint állami támogatást kapott a tankerület. A pénzt - egyebek mellett - tanuszodák felújítására, kazán- és nyílászáró-cserékre, az intézmények elektromos hálózatainak felújítására fordítják.

Az ünnepség elején felolvasták az oktatásért is felelős miniszter. Kásler Miklós levelét, aki nemzetstratégiai feladatnak nevezte a minőségi oktatást és az iskolai nevelést.   

A ceremóniát a tankerület Hugonnai Vilmáról frissen elnevezett termében tartották. A kőbányai kötődésű első magyar orvosnő a 19. század második felében sokat tett a nők egyenjogúságáért.

Forrás és további képek: Kőbányai Hírek Facebook oldala

Last modified on Thursday, 27 August 2020 09:06

Hírek

Régi képek, emlékek

Építési terv
Áll a szobor
A Mély tó
Még nincs kész
Dolgozik a daru
Zajlik a munka
Épül a Mély tó
Folyik az építkezés
Zajlik az éptkezés
Régi kép

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia